Fietsmaatjes in het kort

Fietsmaatjes

Voor wie? De fietsactie richt zich op medewerkers die met de auto naar het werk reizen. Het betreft medewerkers die bij een Overijssels bedrijf werkzaam zijn (uitgezonderd bedrijven gevestigd in Deventer). Maar ook de medewerkers die op dit moment al fietsend naar het werk komen, worden niet vergeten. Zij kunnen collega-automobilisten, die tenminste gemiddeld 3x/week met de auto naar het werk rijden, vragen om samen aan de fietsactie deel te nemen.

Beloning en registratie Elke deelnemer (automobilist) krijgt een persoonlijke maximum beloning toegewezen die hij in de actieperiode van 6 maanden bij elkaar kan fietsen. Wij rekenen aan het begin van de fietsactie voor iedere deelnemer hoe hoog deze beloning kan zijn. Een deelnemer moet in de actieperiode minimaal 20 dagen geregistreerd naar het werk fietsen om voor de beloning in aanmerking te komen.

Voor de registratie van de fietsritten gebruiken de buddy en deelnemer een speciaal voor deze fietsactie ontwikkelde Fietsmaatjes app. Deze app houdt automatisch het aantal geregistreerde fietsritten, persoonlijke maximum beloning, nog te fietsen dagen en opgebouwde beloning bij. Ook kunnen collega’s uit hetzelfde team met elkaar chatten.

Hoe vaak fietsen? Om voor de persoonlijke maximum beloning in aanmerking te komen, hoeft de deelnemer niet alle dagen binnen de actieperiode te fietsen. Het maximaal aantal te registreren fietsdagen is lager dan het aantal werkdagen in de hele actieperiode.
Van de 129 werkdagen hoeft de deelnemer 100 werkdagen (gebaseerd op 5 werkdagen per week) met de Fietsmaatjes app geregistreerd te fietsen om de persoonlijke maximum beloning te verdienen. In geval van verlof, ziekte of slecht weer hoeft de maximum beloning dus niet direct in gevaar te komen.

Beloning voor de buddy
De financiële beloning voor de buddy (huidige fietser) is gerelateerd aan het aantal keren dat zijn collega(‘s) in de actieperiode van 6 maanden (van 3 juni t/m 29 november) naar het werk is gefietst. Er geldt een vaste beloning per gefietste dag. Dus hoe vaker de deelnemer fietst, hoe hoger de uiteindelijke beloning voor de deelnemer én voor de buddy is. De buddy kan de fietsprestaties van zijn deelnemers op de Fietsmaatjes app volgen en hen digitaal aanmoedigen.

Sluitdatum inschrijving bedrijven
U kunt uw bedrijf aanmelden tot eind juni of totdat het maximum aantal deelnemers is bereikt. Uw medewerkers kunnen zich tot 30 september nog aanmelden om mee te doen.

Op=Op
Let op! Voor deze fietsactie geldt een maximum aantal plekken van 5.000 medewerkers, verdeeld over deelnemers en buddy’s. Wacht daarom niet te lang met het aanmelden en promoten van deze actie in uw organisatie.

Menu