Vermijd de spits! Reis als het kan op rustige tijden

Vermijd de spits

Wanneer u gaat reizen met het openbaar vervoer (OV) in regio Zwolle, probeer dan rekening te houden met de spits. SDM Zwolle raadt aan om de spits te vermijden. Moet u naar het werk? Reis dan als het kan op rustige tijden. Dit advies komt rechtstreeks vanuit de Rijksoverheid.

Hoe kunt u zich het beste verplaatsen?

Verplaats uzelf zo veel mogelijk lopend of met de fiets. Mocht dit niet lukken, dan kunt u met uw eigen auto reizen. Maak alleen gebruik van het openbaar vervoer (ov) als het echt nodig is en u geen ander vervoer heeft en reis zoveel mogelijk buiten de spits. Wilt u er op uit? Blijf dan dicht bij uw huis.

Tips om de spits te mijden

1. Reis buiten de spits om
De spits treft u aan tussen 07:00 tot 09:00 en 16:30 tot 18:30 uur. Vertrek een uurtje eerder of later als dat kan. U kunt bijvoorbeeld eerst thuiswerken. Of ga van te voren boodschappen doen en ga daarna pas naar huis.

2. Kies een ander vervoersmiddel
Stap op de fiets wanneer u de mogelijkheid heeft om naar het werk te fietsen. Vind u de afstand ver? Kies voor een e-bike of speedpedelec om nog sneller op het werk te zijn. Zo blijft u fit en bent u duurzaam bezig. Heeft u onze fietsacties al gezien? Bekijk onze fietsprojecten.

3. Werk thuis
De Rijksoverheid raadt aan om zo veel mogelijk thuis te werken. U heeft geen geen reistijd en dus ook geen besmettingsgevaar. Bovendien kunt u kiezen om deeltijd thuis te werken.

Alleen samen

Alleen samen krijgen wij corona onder controle. Wie mogelijk besmet is met het coronavirus, moet fysiek contact met anderen zoveel mogelijk vermijden, dus ook het openbaar vervoer. De OV-bedrijven volgen de adviezen van het RIVM met betrekking tot het coronavirus.

Menu