Speed pedelec bezig met opmars in Overijssel

Speed pedelec bezig met opmars in Overijssel

De verkoop snelle elektrische fietsen is bezig met een sprint in Overijssel. De verkoop van speed pedelecs is namelijk in drie jaar verdubbeld. Halverwege dit jaar reden er ruim 21 duizend speed pedelecs in Nederland. Overijssel is een van de zes provincies waar de meeste speed pedelecs rijden, bijna 135 per 100.000 inwoners.

Utrecht is met 176 snelle fietsen per 100.000 inwoners de absolute koploper in het lijstje van de ‘speed pedelecs-dichtheid’. Behalve in deze provincie en Overijssel doet de speed pedelec het ook opvallend goed in de andere noordoostelijke provincies en de provincie Zeeland.

Hoe zit het in Overijssel?

In Overijssel telt Enschede in absolute zin de meeste speed pedelecs (148) maar Dinkelland heeft de meeste per 1000 inwoners. In Staphorst moet met de verkoop van de snelle elektrische fietsen nog flink aan de weg getimmerd worden. Hoe zit het in jouw gemeente? Dat kun je hier zien.

In het CBS-onderzoek naar het particuliere bezit van speed pedelecs is ook gekeken wie de snelle elektrische fietsen kopen. Het vervoersmiddel blijkt populair op de middelbare leeftijd. 45- tot 65-jarigen bezitten de meeste speed pedelecs, blijkt uit de cijfers.

Bron: RTV Oost

Menu