Station Zwolle krijgt een nieuw, tijdelijk P+R-terrein

Station Zwolle verbouwing

Station Zwolle krijgt binnenkort een nieuw, tijdelijk P+R terrein. Zo kunt u straks parkeren met korting als u met de trein gaat reizen. NS is inmiddels gestart met de voorbereidingen hiervoor. Wanneer dit traject klaar is? De oplevering van de tijdelijke parkeervoorziening is naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar.

Parkeren met korting

Treinreizigers van NS en Blauwnet parkeren straks bij station Zwolle met korting wanneer zij dezelfde dag een treinreis maken en daarbij in- en uitchecken met hun OV-chipkaart of een e-ticket. Zo kunt u treinreizen combineren als u met de auto naar het station moet. Het terrein, ter hoogte van de Hanzelaan, biedt ruimte aan tweehonderd parkeerplaatsen. Het parkeerterrein is toegankelijk via een slagboom. Bij binnenkomst wordt het kenteken gescand. Dat maakt het in- en uitrijden makkelijker en sneller.

Duurzaam P+R terrein

Duurzaamheid speelt een rol in dit traject. Het P+R terrein krijgt namelijk een voorziening, waarbij men regenwater opvangt en infiltreert in de ondergrond en beplanting aan de randen. Verder komen er twee laadpalen voor het opladen van vier elektrische auto’s.

Spoorzone Zwolle

De gemeente Zwolle en NS werken samen met de stad aan de toekomst van de Spoorzone, hét nieuwe stadsdeel van Zwolle.Daarbij kijken zij ook naar de invulling van een P+R terrein in de Spoorzone voor de langere termijn.

Klik hier voor meer informatie over alle plannen en initiatieven.

Menu