Zwolse Fotograaf Marco Slot test een week lang een elektrische vrachtfiets

Ondernemers in Zwolle of Kampen die dagelijks pakketjes of andere zaken met een (vracht)auto of bus in de stad vervoeren, kunnen gratis een week lang een elektrische vrachtfiets proberen. Met deze actie willen gemeente Zwolle en Slimme & Duurzame Mobiliteit Werkgeversaanpak regio Zwolle schone en efficiënte stadslogistiek stimuleren. Als de fiets bevalt, en de ondernemer schaft hem aan, dan krijgt hij van Slimme & Duurzame Mobiliteit Werkgeversaanpak regio Zwolle 1500 euro korting op de aanschafprijs. Fotograaf Marco Slot uit Zwolle probeerde een week lang een Urban Arrow Cargo L.  

Het enthousiasme is er nog steeds. Marco werkt door het hele land en erbuiten. Voor de ritten  in en rond Zwolle pakt hij vaak de fiets. Als hij niet al te veel apparatuur hoeft mee te nemen doet hij dit op de gewone fiets maar als fotograaf heb je natuurlijk ook opdrachten waar meer spullen voor nodig zijn, een grote camerakoffer, statieven, flitsinstallaties. In die gevallen nam Marco een auto, een taxi of ging met het openbaar vervoer. “Deze vrachtfiets geeft mij de mogelijkheid om ook in die gevallen de fiets te pakken.” Volgens de fotograaf, die voor zijn werk al 25 jaar het liefst de fiets pakt, is deze manier van vervoer op zijn lijf geschreven. “De Urban Arrow Cargo L is naast super praktisch met een strak design ook prachtig. Het is mij dan ook erg goed bevallen.”  

Wennen
“In het begin was het even wennen aan het formaat en het extra gewicht van de fiets, maar het voelde al vrij snel vertrouwd. En de elektrische ondersteuning is natuurlijk erg fijn als je in totaal ruim 150 kilo met tegenwind in beweging moet krijgen. Overigens kun je niet even makkelijk overal doorheen en langs zoals je dat met een normale fiets gewend bent. Je moet dan een stukje omrijden maar dat vind ik geen probleem. Lastiger is het formaat van de fiets ten opzichte van het formaat van mijn schuur. De fiets is te groot voor de schuur. Je kunt ook zeggen dat mijn schuur is te klein is voor de fiets,” grapt hij. Mocht Marco tot aanschaf overgaan dan moet hij de fiets dus buiten stallen, met een cover er overheen ter bescherming, en zorgen dat de fiets goed vast staat.  

De aanschaf is nog een dilemma. Enthousiast over de fiets is Marco zeker. “Dit is een erg fijne en groene oplossing om je dwars door de stad te verplaatsen. Ik kan het anderen ook zeker aanraden.”

Behoorlijk bedrag
Kat in het bakkie zou je dus denken. Marco wil de fiets graag kopen, maar zo eenvoudig ligt het niet. “Die aanschaf is wel een dingetje. Voor mij is het zelfs na aftrek van het subsidiedeel wel een behoorlijk bedrag om zo even ongepland neer te tellen. Ik had wel eens nagedacht over de aanschaf van een elektrische vrachtfiets, het ketste altijd op de kosten af. Nu zag ik de oproep, raakte enthousiast en pakte de kans. Er schijnt ook een lease optie te zijn, daar moet ik mij in gaan verdiepen.” 

Ondanks het feit dat hij nog niet weet of hij een elektrische vrachtfiets aanschaft, heeft Marco zeker de voordelen ervan ervaren. De vrachtfietswereld heeft er in ieder geval een fan bij en ook daar zijn wij blij mee. 

 Foto: Marcoslotphoto.com

 

 

 

 

Menu