Vrachtfietsprobeeractie geslaagd

De vrachtfietsactie is een gezamenlijke actie van de drie Slimme & Duurzame Mobiliteit Werkgeversaanpak regio Zwolle regio’s Zwolle – Kampen, Twente en Cleantechregio. Ondernemers die (bijna) dagelijks pakketjes of andere zaken met een (vracht)auto of busje door de stad vervoeren, konden een week lang gratis een elektrische vrachtfiets proberen. Ging de ondernemer over tot aanschaf, dan kreeg hij van Slimme & Duurzame Mobiliteit Werkgeversaanpak regio Zwolle tot maximaal € 1500,- korting op de aanschaf van de eerste vrachtfiets. Omdat de interesse in de elektrische vrachtfietsen blijft, stelt Scholten Fietsgoed in Zwolle nog steeds een vrachtfiets beschikbaar die gratis geprobeerd kan worden.

Duurzaam en groen
De Groene Welle in Zwolle schafte een vrachtfiets aan voor zowel leerlingen-studenten als personeel van deze VO en MBO school. Zo gebruiken leerlingen van vooral Het Groene Lyceum de fiets om de materialen te vervoeren die ze gebruiken bij hun bezoeken aan basisscholen waar ze vertellen over duurzaamheid en verduurzaming. Facilitair personeel vervoert met de vrachtfiets materiaal naar de diverse praktijklocaties in de stad. “Deze manier van vervoer past precies bij waar wij als school voor staan: duurzaam en groen”, aldus een enthousiaste Eimert Fikse, directeur onderwijs.

Emissievrij
In het programma Logistiek van Slimme & Duurzame Mobiliteit Werkgeversaanpak regio Zwolle neemt stadslogistiek een belangrijke plaats in. In Zwolle, Deventer en Enschede lopen programma’s om schone en efficiënte stadslogistiek te stimuleren. In juni vorig jaar ondertekenden de drie gemeenten de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek (Green Deal ZES) met als doel emissievrij bevoorraden van de binnenstad in 2025. De elektrische vrachtfiets kan hier dus zeker een bijdrage aan leveren.

Menu