Uitnodiging lancering Movez 28 september, eerste deelauto staat klaar, website Movez is live

We horen ook graag joúw vragen en opmerkingen over oa. parkeren!

28 september: Movez rolt de rode loper voor je uit

Hanzeland rolt de loper uit met het mobiliteitsconcept Movez. Binnen dit concept maken we op innovatieve wijze werk van het verbeteren van de bereikbaarheid en gastvrijheid van het gebied. Op vrijdag 28 september lanceren we Movez samen met jou bij Hanz aan het Hanzeplein 11-27 in Zwolle. Deze middag geven we samen met Univé ook het startsein voor de ingebruikname van de eerste Movez-deelauto.

Samenwerking

Movez brengt vraag en aanbod van mobiliteit in evenwicht door het aanbieden van mobiliteitsdiensten. Vanuit het programma Slimme & Duurzame Mobiliteit Werkgeversaanpak regio Zwolle startte City Developer-S en de gemeente Zwolle twee jaar geleden samen met Mobycon (een onafhankelijk adviesbureau voor mobiliteitsvraagstukken) met Movez.

Pilots

In 2017 liet Movez onderzoek uitvoeren naar de parkeerdruk in Hanzeland. Dit resulteerde in het plaatsen van de eerste slimme slagboom op het terrein van Hanz. Een belangrijke eerste stap in het delen van afgesloten parkeerplaatsen met collega-ondernemers en bezoekers in het gebied, waardoor we de beschikbare parkeercapaciteit veel beter kunnen benutten. Vanuit Movez doen we ervaring op via het opschalen van de pilot met deelfietsen en deelauto’s en het introduceren van kortparkeren op straat.

Programma 28 september

15.30 uur: ontvangst
15.45 uur: toelichting Movez door Thijs van Dieren, mede-eigenaar City Developer-S
15.50 uur: relevantie pilot voor Univé door Ingrid Wiechers, commercieel directeur Univé
15.55 uur: belang voor de Spoorzone en de stad door Ed Anker, wethouder Spoorzone
16.00 uur: ingebruikname van de eerste officiële Movez deelauto
16.05 uur: borrel
16.30 uur: einde

Aanmelden

Je bent van harte welkom om deze middag aanwezig te zijn. Om vooraf een inschatting te kunnen maken van het aantal gasten, verzoeken we je vriendelijk je komst aan te kondigen via spoorzone@zwolle.nl. Vermeld in de mail je voor- en achternaam en de organisatie die je vertegenwoordigt.
Graag tot vrijdagmiddag 28 september

Website Movez is online

De nieuwsbrief was er al, nu is er ook de site! Op bijmovez.nl vind je alle mobiliteitsmogelijkheden in Hanzeland overzichtelijk bij elkaar. Daarbij zetten we vooral in op het delen van middelen zoals fietsen, parkeerplekken en auto’s. Volgens ons is dit dé manier om samen te zorgen dat Hanzeland bereikbaar en leefbaar blijft voor iedereen.

Eerste deelauto staat voor je klaar

Univé en Hanz zijn een pilot gestart met de eerste Movez deelauto. Als launching partner wil Univé met deze pilot ervaring opdoen met het gebruik van deelvervoer. De deelauto is volledig elektrisch en te vinden bij de entree van Hanzeland op het Hanzeplein. Neem voor meer informatie contact op via welkom@bijhanz.nl of loop even binnen.

Menu