Terugblik op geslaagd Beter Benutten café over het nieuwe werken

Uit het vraaggesprek met onze gastheren bleek dat er bij Ausnutria Hyproca, een bedrijf met verschillende internationale vestigingen, regelmatig wordt gecommuniceerd via een beeldvergadersysteem. Vodafone/Ziggo maakt veel gebruik van Skype-for-business zodat mensen minder tussen de vestigingen heen en weer hoeven te reizen.

Ronald Hameeteman, eigenaar van E-Office en auteur van “ Receptenboek Nieuwe Werken” schetste ons een beeld van het héééle Nieuwe Werken: wat zijn de consequenties van o.a. Crypto Coins, Blockchain technologie, het Internet of Things en Artificial Intelligence op de ontwikkeling van arbeid en banen? Het werd de aanwezigen meer dan duidelijk dat dit grote consequenties heeft voor het professionele leven van mensen en dat daarmee ook de mobiliteit ingrijpend zal veranderen. Vanuit het publiek werd nog wel aandacht gevraagd voor de rol van persoonlijke gesprekken, de behoefte om samen te werken en de werkplek als sociale gemeenschapsplek, dit blijft belangrijk leerden we. 

De bijeenkomst werd afgesloten door Michiel van Willigen – wethouder van o.a. mobiliteit en duurzaamheid. Michiel is blij met de Beter Benutten aanpak en zou nog wel meer willen weten wat er in dat kader speelt bij de bedrijven. Zeker omdat Rolands verhaal laat zien hoe snel de wereld verandert gaf hij aan in te zien dat we veel  meer kort cyclisch moeten gaan werken en dat “meerjarige uitvoeringsplannen” –  beleid voor langere termijn –  misschien binnenkort een achterhaalde werkwijze is. Er moet veel samen met bedrijven, bewoners en omgeving.

Menu