Talking Traffic

Talking Traffic is het met elkaar verbinden (laten praten) van weggebruikers, voertuigen en wegkantsystemen (verkeerslichten). In de praktijk betekent het dat de wegbeheerders data over verkeer bij verkeerslichten en de verkeersregelingen openbaar beschikbaar stellen voor marktpartijen. De marktpartijen verwerken deze data tot informatie voor de weggebruiker. Om voor de leveranciers en dienstverleners een voldoende grote markt te zijn, trekken alle publieke partijen samen op en komt er een landelijke marktbenadering.

Het doel is de reiziger, via een app op hun smartphone of via hun navigatiesysteem, reisinformatie op maat te bieden. Op deze manier kunnen weggebruikers worden geïnformeerd, geadviseerd en beïnvloed over rijtaken zoals snelheid, rijstrookkeuze, in- en uitvoegen en gevaren. Dit maakt het mogelijk slimmer, gemakkelijker en eenvoudiger reizen.

In regio Zwolle Kampen willen we dit op de drukste punten inzetten zoals bijvoorbeeld de route Middelweg-Zwartewaterallee-oprit Zwolle Noord A28 en in Kampen de route langs de stadsbrug. Vanaf dit jaar gaan we hier concreet mee aan de slag.

Factsheet C- ITS

Factsheet reisinformatiediensten

 

Menu