Start pilot Kamper deelfietsplan

De pilot houdt in dat gebruikers straks tijd en plaats onafhankelijk gebruik kunnen maken van deelfietsen in Kampen en omgeving. Het systeem van Mobilock is eenvoudig, vandaal bestendig, onderhoudsvriendelijk en te benaderen via een app.

De pilot wordt gestart met uiteindelijk tien fietsen die door de drie partners worden ingebracht. Deze fietsen krijgen het Mobilock slot geïnstalleerd. De komende weken wordt getest of het systeem aan de verwachtingen voldoet. De pilot is gestart op vrijdag 25 november en eindigt op 31 januari. De gemeente heeft twee deelfietsen beschikbaar gesteld voor de pilot. De overige fietsen worden door Van DijkBikes aangeboden en kunnen worden ingezet voor particulier verhuur en voor medewerkers van de gemeente Kampen en Impact.

Wethouder Veldhoen: “We willen goede verbindingen hebben tussen de stations en het centrum. Door het vertrek van diverse lijnbussen zien we dat het Openbaar Vervoer minder aantrekkelijk wordt voor de reiziger. Ook voor toeristen moet het aantrekkelijk zijn om even de fiets te kunnen pakken voor een rondje Kampereiland”.

Gemeente Kampen heeft behoefte aan een goede fietsuitleen mogelijkheid. Daarnaast wil zij in de uitvoering samenwerken met het Sociaal Werkbedrijf (Impact) voor het beheer, onderhoud en logistieke diensten van de fietsen. Ook wil de gemeente gebruik maken van lokale kennis van fietsverhuur en reparatiemogelijkheden. Het deelfietsplan is gekoppeld aan de app Mobilock. Mobilock maakt het delen van fietsen voor werknemers, toeristen, reizigers en andere gebruikers een stuk eenvoudiger en bevordert zo het duurzame gebruik van de fiets in het verkeer. Na de pilotfase willen de initiatiefnemers van het Kamper deelfietsplan de beslissing nemen of ze samen het project willen uitvoeren met 60 fietsen. De gemeente Kampen wil zich hard maken voor het verkrijgen van subsidies voor aanschaf en beheer/onderhoud van deze fietsen. Meer informatie over de app is te vinden op: http://www.mobilock.nl/nl/hoe-werkt-het

Menu