SpitsFietsen officieel van start

“Spitsfietsen is een mooi voorbeeld waarbij we samen met onderwijs, onderzoek, ondernemers en overheid komen tot nieuwe vormen van slimme mobiliteit die aansluiten bij de wensen van de gebruiker”, vindt gedeputeerde Bert Boerman.

Voor elke gemaakte fietsrit in de spits ontvangt de deelnemer een beloning. De beloning is hoger naarmate de fietsafstand groter is. Tot maar liefst €300 kan men op deze manier bij elkaar sparen! De SpitsFietsen app registreert de fietsritten en houdt het gespaarde saldo bij.

Zalsman, de organisatie die onlangs ook werd uitgeroepen tot ‘Het meest vitale bedrijf van Overijssel 2016’ heeft de actie ook bij haar medewerkers onder de aandacht gebracht. Directeur Remco Reinink “Spitsfietsen is een fantastisch initiatief. Het stimuleert écht! En naast de spits vermijden en een beloning voor je dagelijkse fietsrit, word je ook nog eens vitaler, hoe mooi is dat!”

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de site www.spitsfietsen.nl. De actie loopt tot 1 maart 2017. Met de actie wil Beter Benutten Zwolle Kampen meer mensen de voordelen van fietsen laten ervaren: gezondheid, geen files, geen gezoek naar een parkeerplek en kostenbesparing. Dit kan deelnemers stimuleren om, ook na de actie, vaker de fiets te pakken.

Menu