Slim Beter Benutten café/Regiobijeenkomst ‘Hoe blijven onze bedrijven bereikbaar?’

De ontvangst was bij Slagerij van Guilik vanwaar we een mooi uitzicht hadden op een (filevrije!) A28!

Aart Kous vn VNO NCW Veluwe Vallei heette de gasten welkom met zijn eigen motivatie en ervaringen als reden voor zijn inzet voor VNO NCW. O.a. een coalitie van overheid en ondernemers zet zich in voor een verbeterde doorstroming van de A28. In de zijn woorden: Het is toch te gek dat we onze mooie Veluwe gaan inzetten voor alternatieve routes!

Burgemeester Wiggers van Hattem nam ons vervolgens optimistisch mee in de planning t.a.v. de nieuwe op/afrit van de A28 naar en van het bedrijventerrein.

Vervolgens heeft Leo Bezemer van de het samenwerkingsverband Noord Veluwe een bijna spannend verhaal verteld over de Lobby A28 en de resultaten van deze lobby! Prachtig hoe verwoord werd hoe het door goede samenwerking en coördinatie van acties gelukt is om de A28 in het Regeerakkoord te krijgen! Maar ook dat onze verwachtingen voor korte termijn oplossingen niet te hoog gespannen zijn: Voor enkele korte termijn maatregelen is er deze kabinetsperiode wel geld. Dat vraagt snel handelen en voorsorteren van enkele hotspots. Tegelijkertijd is het zaak om als bedrijfsleven en overheid ook zelf de bal op te pakken en te kijken wat overheid en bedrijfsleven samen kunnen doen met slimme mobiliteit.

Arnold Helfrich, mobiliteitsmakelaar van het programma Slimme & Duurzame Mobiliteit Werkgeversaanpak regio Zwolle ( na 1 juli Slim & Duurzaam) nam ons mee in mogelijkheden op het terrein van verkeersmanagement ( o.a. slimme techniek, apps en techniek langs de weg) en mobiliteitsmanagement dat vooral reisgedrag beïnvloedt . Ook deelde hij zijn persoonlijke maatregelen top 5 : Bijvoorbeeld: Deltionfiets, om iets te doen aan de overvolle stadsbussen, de Zalsman deal waarin een combinatie van deelauto’s en e-bikes wordt ingezet, de fietsvergoeding van € 0,19 km. die door steeds meer bedrijven wordt ingezet maar ook het sturend parkeerbeleid en het slim gemeenschappelijk gebruiken van parkeerplaatsen met extra fiets en OV stimulering op Hanzeland.

Kortom, genoeg inspiratie om over na te praten tijdens de door onze gastheer zeer goed aangeklede borrel!

Menu