Remco Reinink, de nieuwe en vitale CEO Beter Benutten Zwolle Kampen

Remco werkt inmiddels zes jaar voor de familie Verlind, de eigenaren van de Zalsman-groep. Het bedrijf is in die zes jaar gegroeid van één drukkerij in Kampen met 43 collega’s naar nu al vijf bedrijven in heel Nederland met 183 collega’s.

Duurzaamheid en vitaliteit zijn belangrijke thema’s bij Zalsman. Het bedrijf is niet voor niks recentelijk verkozen tot Het Vitaalste Bedrijf van Nederland

Vanuit de thema’s duurzaamheid en vitaliteit kwam Remco in contact met Beter Benutten Zwolle Kampen. Samen met BBZK zette hij voor de medewerkers een E-bike project op dat inmiddels al ruim 20 gebruikers heeft. Remco is zelf ook enthousiast fietser “Zodra het maar mogelijk is kom ik met mijn speedbike (Ebike 45 km p/uur) naar het werk”. In zijn privé tijd is Remco ook met zijn vitaliteit bezig “Inmiddels zit ik in mijn 50ste levensjaar en ben mij meer dan bewust van het belang van mijn eigen vitaliteit. Dus naast regelmatig op de fiets naar het werk, houd ik erg van sporten, ben bewust(er) van het belang van gezond eten, goede slaap en ga ik regelmatig naar de sauna om even goed te ontspannen. Ik doe dit graag samen met mijn vrouw. Onze drie volwassen kinderen zijn inmiddels allemaal het huis uit”.

Naast het E-bike project heeft Zalsman ook een elektrisch carpoolproject. Door deze acties realiseren de medewerkers van Zalsman Zwolle dagelijks ruim meer dan 40 spitsmijdingen.

DOEN

Waarom wilde Remco de functie van CEO Beter Benutten Zwolle Kampen vervullen? “Net als de familie Verlind ben ik opgegroeid en opgevoed met een belangrijk motto dat ik altijd bij me draag: Als je in de positie bent dát je het verschil kunt maken, dan heb je ook de plicht dat te DOEN. Ik vind dat dit prachtig tot uiting komt bij het Beter Benutten programma”, legt Remco uit. Hij vervolgt enthousiast: “Als CEO ben ik in de positie om namens Zalsman mee te mogen helpen het verschil te maken. Overheid en bedrijfsleven die elkaar versterken, dán heb je kracht te pakken! Bij Zalsman houden we van DOEN, aanpakken, onze nek uitsteken, innoveren en trendsetten. Hiermee willen we ook graag andere organisaties inspireren. Succesvol, duurzaam en het verschil kunnen en willen zijn. Zalsman is natuurlijk een prachtig praktijkvoorbeeld voor andere organisaties hoe duurzame en slimme mobiliteit ingezet kan worden. Deze ervaring deel ik graag met andere ondernemers: Practice what you preach”.

Remco investeert graag zijn tijd in Beter Benutten Zwolle Kampen. “Het team van BBZK, de ambitie, de kracht, de gedrevenheid en de no-nonsense instelling van deze mensen, ik hou er van en ik voel me er thuis. En slimme mobiliteit levert zoveel op. Ik zou iedereen willen oproepen: Zet het vooral op de agenda! Naast het directe (financiële) voordeel, is het nog veel interessanter naar alle overige (gezonde) voordelen te kijken, zoals bijvoorbeeld vitaliteit, minder ziekteverzuim, verbinding en een inspiratie zijn voor onder andere klanten, leveranciers en medewerkers. Hoe mooi is het toch als we met elkaar het verschil kunnen maken, hoe klein dat ook is…….”.

Menu