Probeeractie elektrische vrachtfiets voor ondernemers in de binnenstad

Vrachtfiets

 

De vrachtfietsactie is voor ondernemers uit  Zwolle of Kampen die (bijna) dagelijks pakketjes of andere zaken met een (vracht)auto of busje door de stad vervoeren. U kunt een week lang gratis een elektrische vrachtfiets proberen. De slimme krachtpatser voor transport. Bevalt ie? Dan krijgt u van Slimme & Duurzame Mobiliteit Werkgeversaanpak regio Zwolle maximaal € 1500,- korting op de aanschaf van de eerste vrachtfiets. De subsidie mag niet meer dan 50% van de aanschafwaarde (ex BTW) zijn. Interesse? U kunt zich aanmelden via het online formulier op vrachtfietsactie.nl.

 

Voordelen vrachtfiets

Een vrachtfiets is in de (binnen)stad minstens net zo snel ter plekke als een bestelwagen en komt op plaatsen waar men met de auto soms niet eens kan komen. De vrachtfiets is milieuvriendelijk en ook nog eens goedkoper in gebruik. Een groot deel van de goederen dat in en uit de stad wordt gebracht, kan in principe met een vrachtfiets worden vervoerd.

 

Schone en efficiënte stadslogistiek

De actie is een initiatief van de drie Slimme & Duurzame Mobiliteit Werkgeversaanpak regio Zwolle, regio’s Zwolle – Kampen, Twente en Stedendriehoek en aanbieders Urban Arrow, Centaur Cargo, Busy Bike, en Scholten Fietsgoed.nl in Zwolle. In het programma Logistiek van Slimme & Duurzame Mobiliteit Werkgeversaanpak regio Zwolle neemt stadslogistiek een belangrijke plaats in. Zo lopen in Zwolle, Deventer en Enschede programma’s om schone en efficiënte stadslogistiek te stimuleren. In juni vorig jaar ondertekenden de drie gemeenten al de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek (Green Deal ZES) met als doel emissievrij bevoorraden van de binnenstad in 2025. De elektrische vrachtfiets kan hier dus zeker een bijdrage aan leveren.

 

 

 

Menu