Prijzen eerste bedrijfscompetitie Spitsfietsen uitgereikt

Met hun 362 fietsritten in 15 weken liet team Belkin team Skill (346 ritten) en team Lotto (313 ritten) met een klein verschil achter zich. Zes van de vijftien keer was team Belkin ook weekwinnaar. De competitie was georganiseerd onder de deelnemers van Spitsfietsen, het fietsstimuleringsproject onder werknemers in Zwolle en Kampen. De bedrijfscompetitie is gestart bij Isala, de grootste werkgever in de regio en ook de werkgever met het hoogste aantal deelnemers in Spitsfietsen.

 

Gezamenlijke eindsprint
Er deden in totaal 5 teams mee aan de competitie. De teams waren door Spitsfietsen samengesteld, waarbij er op was gelet dat teams aan elkaar gewaagd zouden zijn. De teamleden kenden elkaar dus niet altijd, maar werden aan elkaar gekoppeld. De leden van team Belkin hebben elkaar desondanks fanatiek gestimuleerd om te fiets te pakken en niet de auto. Eind juli lag dit team nog op de tweede plaats achter team Skill. Dankzij een sterke stimuleringsactie van Jacqueline Muis, tussen de fietsritten door werkzaam bij Human Resource, hebben de teamleden een gezamenlijke eindsprint ingezet en de eindoverwinning binnengehaald. 

 

Ook fietsen in de regen

Marloes Heuven, van Hartrevalidatie, verklaart desgevraagd dat ze anders waarschijnlijk de auto zou hebben gepakt. “In de zomerperiode zijn er geen files en is parkeren geen probleem. Normaal nam ik dan vaker de auto. Nu ben ik juist op de fiets gegaan, ook in de regen”.
Het winnende team bestond verder uit Gerben Eikenaar (Radiotherapie), Ineke Kloppenburg (Poli interne), Arno Sandink (Gebouwbeheer), A. Hovenga en Jeannette van Slooten.

De individuele prijs gaat naar Simone Schreur, lid van team Giant (die vijfde zijn geëindigd).

 

Menu