Een nieuw teamlid stelt zich voor: Marjolijn Desmet

“De juiste communicatie zet mensen in beweging.”

Naam
Marjolijn Desmet

Functie
Communicatieadviseur

Wat doe je in je dagelijks werk?
Ik houd me bezig met onze visie en ambities, samen met de acties en projecten zichtbaar maken. Dit is een brede, uitdagende en diverse job. Aan de ene kant zet ik me in om de organisatie meer bekendheid te geven en te versterken, en aan de andere kant werk ik aan de communicatie rondom onze projecten en acties. Natuurlijk samen met mijn collega’s in het team. Ik werk daarbij met verschillende marketing- en communicatieprincipes, waarmee ik de verbinding maak tussen vraag en aanbod. Een verbinding tussen mensen.

Waar zie jij de grootste kansen en uitdagingen? 
De grootste uitdaging zie ik in dat mobiliteit (en duurzaamheid) vaak wordt geassocieerd met ingewikkeld, duur, groots en lange termijn. Terwijl je juist met hele kleine stappen al echt veel verschil kan maken. Het veranderen van gedrag is nog niet zo gemakkelijk, en daar is communicatie een essentiële sleutel. Luisteren en je medewerkers betrekken bij het proces vergroot de kans op succes. Op korte en lange termijn. En het veranderen van een mobiliteitsbeleid betekent ook kritisch zijn: beloon ik bewust en gezond reisgedrag, of doe ik dat juist niet? 

Wat wil je graag bereiken? 
Ik heb als doel om Slimme en Duurzame mobiliteit meer lading te geven in de regio. Dat werkgevers weten dat we er zijn, en dat we ze kunnen helpen om het beleid te verbeteren. Om een begin te maken of juist door te pakken naar een hoger niveau. En dat de medewerkers bewustere keuzes gaat maken. Met als doel minder files, een schonere lucht en een gezondere regio. 

Menu