Nieman Raadgevende Ingenieurs winnaar Mobiliteitsbattle 2016

Op 5 september 2016 ging de tweede Mobiliteitsbattle Zwolle Kampen van start. Besparen door slimmer te reizen! Dat was het motto van de vier deelnemende bedrijven: Isala, Countus Accountants + Adviseurs, Stichting Impact en Nieman Raadgevende Ingenieurs. Vier maanden gingen de deelnemers aan de slag om zoveel mogelijk brandstof te besparen en de spits te mijden. Nieman Raadgevende Ingenieurs uit Zwolle ging er met de beker vandoor.

Zoveel mogelijk brandstof besparen en de spitsmijden, dat was de opdracht. De bijna 40 deelnemers hebben samen ruim 314.037 kilometer afgelegd. Met alle tips om bewuster te rijden en vaker de auto te laten staan heeft dit geresulteerd in een gemiddelde brandstofbesparing van 6,75%. Oftewel een besparing van 4663 kg CO2.

Individuele winnaar

Naast het winnend team is er natuurlijk ook een individuele winnaar. Herma Brinkhuis van team Countus is de beste individuele deelnemer. Zij ging naar huis met heuse Roetz-Bike. Deze moderne stadsfiets worden in een sociale werkplaats gemaakt, waarbij gebruik wordt gemaakt van gerecyclede frames. Herma Brinkhuis kan dus heel duurzaam en spitsmijdend het voorjaar tegemoet.

Nieuwe Mobiliteitsbattle in Twente van start

Meer mensen die slimmer gaan rijden. Dat is het motto. Na dit succes ligt een nieuwe editie van de Mobiliteitsbattle natuurlijk voor de hand. Komende periode gaat duurzaamheidsadviesbureau Zienergie aan de slag in de regio Twente. Dit voorjaar start een nieuwe editie in Twente om nog meer brandstof te besparen en de spits te mijden. Zo wordt ook de bereikbaarheid op het wegennet in de regio verbeterd. “We hopen nieuwe organisaties voor de editie te mogen verwelkomen, de inschrijving is nu geopend! De motivatie en het enthousiasme dat de deelnemers uit deze Battle halen is uniek.”, zegt Sander Zondervan, één van de projectleiders van de Mobiliteitsbattle.

 

Menu