Medewerkers Zalsman op de e-fiets naar het werk

Drukkerij Zalsman, al enige jaren een van de koplopers in Nederland op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, zorgt al vier jaar voor het terugdringen van de CO2-uitstoot. Zo heeft zij er namelijk voor gezorgd dat er 24 minder auto’s op de weg rijden door medewerkers een elektrische carpoolauto aan te bieden. Nu zet Zalsman behalve op duurzaamheid dus ook in op spitsmijden. Het bedrijf is één van de 16 koplopers van Beter Benutten Zwolle Kampen. Nadat op het bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle een postcodescan is uitgevoerd, wil het bedrijf nu daadwerkelijk zaken concretiseren.

Medewerkers kunnen tegen gereduceerd tarief en met een renteloze lening een elektrische fiets aanschaffen. Met een maandelijkse betaling is deze binnen 3 jaar betaald. De financiering van de fietsen wordt mogelijk gemaakt door zowel de werkgever (renteloze lening die in 3 jaar terugbetaald gaat worden via de reiskostenvergoeding, zodoende blijft ‘t geheel buiten de WKR), Beter Benutten (subsidie om de aanschaf van fietsen aantrekkelijk te maken) en de leverancier van de fietsen, Van Dijk Bikes uit Kampen. Ook zij geeft een behoorlijke korting.

Maar het belangrijkste is de besparing van de medewerker zelf doordat die met de fiets naar het werk gaat in plaats van met de auto.

Menu