Logistiek makelaar

Miranda Volker is de Logistiek Makelaar van Slimme & Duurzame Mobiliteit Werkgeversaanpak regio Zwolle in de twee regio’s Zwolle-Kampen en Twente. Haar inzet is het verminderen van goederenvervoer tijdens de spits.

Om dat voor elkaar te krijgen gaat de makelaar actief met bedrijven en instellingen in gesprek om zo logistieke verbetermogelijkheden in kaart te brengen en bedrijven hierin te ondersteunen. Bij logistieke verbetermogelijkheden gaat het om oplossingen die leiden tot een betere spreiding van goederenvervoer over de dag, meer vervoer met minder vrachtwagens en vervoer via water of spoor in plaats van over de weg.

De logistiek makelaar legt onder andere contacten met bedrijven die tijdens een eerder uitgevoerde meting (Truckspotting) zijn ‘gespot’ op drukke punten. Daarnaast werkt de makelaar samen met de bestaande samenwerkingsverbanden en brancheorganisaties.

Wat biedt de logistiek makelaar?

  • Kosteloos ‘hands-on’ advies over oplossingen en implementatie in uw bedrijf
  • Toegang tot subsidiemogelijkheden bij de provincie Overijssel
  • Contacten met samenwerkingspartners (verladers of vervoerders) of specifieke specialisten, die u verder op weg kunnen helpen
  • Best Practices: inspirerende voorbeelden van logistieke oplossingen door bedrijven in de omgeving
  • Promotie en communicatie over initiatieven en plannen

De logistiek makelaars vertalen de logistieke verbeteringen voor u in een veranderplan. Daarin beschrijven zij de oplossing en de positieve effecten op filedruk en CO2 reductie. Om een veranderplan voor uw organisatie te kunnen schrijven hebben zij informatie nodig over logistieke stromen en de effecten van de beoogde ontwikkelingen op het aantal vrachtwagens, routes en rijtijden.

Bent u geïnteresseerd? Onze logistiek makelaar verkent graag met u wat voor uw organisatie logistieke verbetermogelijkheden zijn.

Menu