Leerlingen en personeel Groene Welle Zwolle rijden duurzaam met elektrische vrachtfiets

 

André Kuipers introduceerde de vrachtfiets op maandag 19 februari jl. tijdens een inspirerende presentatie over duurzaamheid en de rol van nieuwe technologieën hierin.   

“We wilden eigenlijk al jaren eerder met hulp van gemeente Zwolle een elektrische vrachtfiets aanschaffen, maar dat is toen niet gelukt”, vertelt dat Eimert Fikse, directeur onderwijs. “Toevallig kwam ik nu deze vrachtfietsen tegen bij Scholten en zo kwam ik in aanraking met de actie van Slimme & Duurzame Mobiliteit Werkgeversaanpak regio Zwolle.” Bij de actie van Slimme & Duurzame Mobiliteit Werkgeversaanpak regio Zwolle zit een gratis probeerweek, en daarna een korting op de aanschaf. Maar Eimert Fikse is al overtuigd. “We hoeven de fiets niet te proberen, we schaffen hem sowieso aan.” 

Leerlingen van vooral Het Groene Lyceum van de Groene Welle gaan de fiets gebruiken om de materialen te vervoeren die ze gebruiken bij hun bezoeken aan basisscholen waar ze vertellen over duurzaamheid en verduurzaming. Ook facilitair personeel gaat de fiets gebruiken om materiaal te vervoeren, de Groene Welle heeft in Zwolle meerdere praktijklocaties. Eimert: “ik denk dat we de vrachtfiets zeker wel vier à vijf keer per week nodig gaan hebben. Dankzij deze fiets hoeven we voor deze ritten geen auto met aanhanger te gebruiken. Deze manier van vervoer past precies bij waar wij als school voor staan: duurzaam en groen.”  

Vrachtfietsactie.nl
De vrachtfietsactie is voor ondernemers uit  Zwolle die (bijna) dagelijks pakketjes of andere zaken met een (vracht)auto of busje door de stad vervoeren. De actie is een initiatief van de drie Slimme & Duurzame Mobiliteit Werkgeversaanpak regio Zwolle, regio’s Zwolle – Kampen, Twente en Stedendriehoek en aanbieders Urban Arrow, Centaur Cargo, Busy Bike, en Scholten Fietsgoed.nl in Zwolle. Meer informatie over de vrachtfietsactie van Slimme & Duurzame Mobiliteit Werkgeversaanpak regio Zwolle? Kijk op vrachtfietsactie.nl

 

 

 

 

 

Menu