Lancering mobiliteitspilot Health Innovation Park

Stimuleren gebruik duurzame mobiliteit

Doel van de pilot is het stimuleren van het gebruik van diverse soorten mobiliteit via 1 applicatie. Om het nog gemakkelijker te maken verlopen ook de betalingen via deze app. Voor bedrijven binnen het Health Innovation Park en ook gasten van Hotel Lumen zijn deze flexibele vervoersvormen beschikbaar. Voor werknemers overdag, voor gasten ook ’s avonds en in het weekeinde.

Medewerkers kunnen met OV of fiets naar hun werk komen, maar toch een auto (of juist fiets) benutten voor kortere ritjes naar de stad of in de regio. Hierdoor blijft Oosterenk beter bereikbaar, werken medewerkers aan hun vitaliteit en wordt elektrisch rijden geïntroduceerd. Op 4 oktober jl. was een van de elektrische auto’s al te zien. De tweede auto wordt later deze maand geplaatst.

Hotel Lumen en Jansen Vastgoed maakten het mogelijk

Hotel Lumen en Jansen Vastgoed hebben de pilot mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage voor 6 maanden. In die periode moet het gebruik voldoende gegroeid zijn om met name de auto’s te kunnen houden. Ook stellen ze laadplekken en parkeerruimte beschikbaar. De fietsen en auto’s worden rond brasserie Guuzs geplaatst. De e-bikes in het nieuwe fietsenhok.

Kosten gebruik fietsen en auto’s

De fietsen en auto’s zijn voor iedereen te gebruiken en los te betalen. Bedrijven kunnen ook een maandabonnement afsluiten. De kosten voor los gebruik bedragen:

  • deelfiets: € 2,- per 4 uur (incl. btw)
  • e-bike: € 5,- per 4 uur (incl. btw)
  • deelauto: € 12,- per uur met max. kosten van 8 uur per 24 uur. (incl. btw).

 

Initiatief van programma Slimme en duurzame mobiliteit regio Zwolle

Het project is een initiatief vanuit het programma Slimme en Duurzame mobiliteit regio Zwolle. Mobiliteitsmakelaar Han-Paul van Westing werkt voor Oosterenk. Hij vond het HIP en hotel Lumen een ideale startplek voor deze pilot. In gebied Hanzeland staan onder de naam Movez ook al een 5-tal fietsen (bijHanz). Ook daar (lubeckplein) zal het aantal fietsen worden uitgebreid. Die zijn via dezelfde GoAbout app te gebruiken. Meer informatie? Klik hier!

44

 

Menu