Fietsmaatjes – plek voor 1.000 extra deelnemers

“Nieuwe deelnemers blijven zich aanmelden. Als er zoveel belangstelling voor is, dan gaan we natuurlijk door! We zijn trots dat er zoveel mensen mee willen doen. Fietsende medewerkers zijn over het algemeen fitter en gezonder dan hun autorijdende collega’s. Bovendien scheelt het in hun portemonnee. Kortom, fietsen naar je werk is gezond en goedkoop”, aldus René Teeuwen.

Meedoen kan nog steeds
De afgelopen twee weken hebben 277 grote en kleine bedrijven uit Twente en West-Overijssel zich voor de fietsactie aangemeld. Ze geven hun medewerkers daarmee de kans om te ervaren dat fietsen naar het werk niet alleen werkt, maar ook loont. De fietsactie, die tot eind november 2019 duurt, moet het fietsgebruik verder stimuleren en het autogebruik en de CO2 uitstoot verminderen. Aanmelden kan nog steeds, maar met een maximum van 5.000 deelnemers. Op is nu dus echt op! Alle informatie over Fietsmaatjes is te vinden op timreist.nl/fietsmaatjes.

Hoe werkt Fietsmaatjes?
Met Fietsmaatjes stimuleren medewerkers elkaar om naar het werk te fietsen. Een ervaren fietser (buddy) stelt een team samen van collega’s die met de auto naar het werk rijden en (vaker) naar het werk willen fietsen. Buddy’s én deelnemers krijgen voor elke gefietste dag een financiële beloning. Ze kunnen tot wel honderden euro’s verdienen, afhankelijk van de fietsafstand en het aantal gefietste dagen. Fietsmaatjes is een initiatief van Slimme & Duurzame Mobiliteit regio Zwolle en Twente Mobiel, beide projectorganisaties van provincie Overijssel.

Samenwerken aan bereikbaarheid en CO2-reductie
Ministerie van infrastructuur en waterstaat en provincie Overijssel werken samen aan minder auto’s in de spits en de reductie van CO2. We doen dit onder de naam Twente Mobiel en Slimme en Duurzame Mobiliteit regio Zwolle. Met slimme en duurzame mobiliteitsmaatregelen helpen we de regio’s Twente en West Overijssel beter bereikbaar te maken en te houden, in nauwe samenwerking met bedrijven en organisaties.

Menu