Fietsen naar het werk loont – Fietsmaatjes 2019

Medewerkers uit West Overijssel en Twente worden vanaf 3 juni beloond voor iedere dag dat zij op de fiets naar hun werk gaan. De fietsactie, die een half jaar duurt, moet het fietsgebruik verder stimuleren en het autogebruik verminderen. De fietsactie is een initiatief van Werkgeversaanpak Slimme & Duurzame Mobiliteit regio Zwolle en Twente Mobiel, beide projectorganisaties van provincie Overijssel.

Binnen Fietsmaatjes stimuleren medewerkers elkaar om naar het werk te fietsen. Een ervaren fietser (buddy) stelt een team samen van collega’s die met de auto naar het werk rijden en in de actieperiode willen gaan fietsen. Buddy’s én deelnemers krijgen voor elke gefietste dag een financiële beloning.

Een buddy mag met minimaal 1 en maximaal 4 collega’s meedoen. Die collega’s moeten op dit moment wel:
– minimaal 2 kilometer van het werk wonen;
– minimaal (gemiddeld) 3 dagen per week met de auto naar het werk rijden.

Gemakkelijke app voor de resultaten
Na aanmelding krijgt de buddy een mail met de uitnodiging om op de smartphone de app Fietsmaatjes te downloaden en te installeren. Later krijgen de deelnemers een soortgelijke mail. Via de app kunnen buddy en deelnemers:
– de eigen fietsprestaties en die van elkaar volgen;
– de eigen opgebouwde beloningen en die van elkaar bekijken;
– elkaar met berichten aanmoedigen.

Actieperiode
De fietsactie start op maandag 3 juni 2019 en duurt tot en met vrijdag 29 november 2019. Iedere deelnemer moet in dat halve jaar minimaal 20 dagen geregistreerd fietsen om voor zichzelf en voor de buddy een beloning te verdienen. Vanaf 6 mei opent de inschrijving voor de deelnemers.

Vervolg op succes 2017
Ongeveer een jaar geleden organiseerde Twente Mobiel ook de fietsactie Fietsmaatjes 2017. Aan die actie deden 2.000 automobilisten mee als fietsende deelnemers en 1.000 fietsers als buddy. Samen fietsten ze in 5 maanden meer dan 1,6 miljoen kilometer. Dat is 40 keer de aarde rond! Gemiddeld verdiende een deelnemer € 175,00 en een buddy € 124,00. Dit succesvolle project organiseren wij nu ook in onze regio. 

Aanmelden
Deze aanmelding voor bedrijven is gestart. Er is plek voor maximaal 4.000 medewerkers (verdeeld over buddy’s en deelnemers) dus wees er snel bij. U leest hier meer over de actie en hoe u zich kunt aanmelden.

Menu