Een ontspannen manier van reizen

 

 

“Ik heb nu op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met de trein voor mijn woon-werkverkeer. Na anderhalve maand heb ik gemerkt, dat dit een heel ontspannen manier van reizen is. Ik lees mijn mail in de trein, ik zoek wat dingen uit en ik lees of kijk wat, soms kijk ik zelfs op mijn laptop een deel van een film.”

 

Kleumen
Tijdens de probeerperiode heeft Kees ook de minder prettige kant van het OV ervaren. “Ik heb een aantal vertragingen of verstoringen meegemaakt. Het minst prettig vind ik dat je dan op een perron zit te kleumen. Maar ondanks die ervaring, bevalt het reizen met de trein mij eigenlijk uitstekend.”     
Kees reist drie of vier dagen met het openbaar vervoer. Als hij ergens anders dan Zwolle moet zijn, pakt hij nog wel regelmatig de auto.

 

Milieuvriendelijk en relaxed
De probeerperiode is inmiddels afgerond en hij reist nog steeds met de trein. “Het is mijn bedoeling om dit te blijven doen. Ondanks het feit dat het mij per dag een half uur extra kost en het niet noemenswaardig goedkoper is, het is misschien zelfs duurder. Mijn belangrijkste motivatie is toch het idee dat je milieuvriendelijk bezig bent. Daarnaast is het reizen met de trein best wel relaxed en het fietsen naar het station in Harderwijk en het lopen naar mijn werkplek geeft een stuk extra beweging.”

 

 

Menu