Bijeenkomst Samen opfietsen voor het beste resultaat

 

Het Fietslab regio Zwolle is een nieuw fenomeen, gericht op een samenwerking van partijen die met fietsstimulering te maken hebben. Samenwerken om nog intensiever met fietsstimulering aan de slag te kunnen gaan. Het doel? Zwolle als fietsregio op de kaart te zetten. Dit willen we bereiken door twee uiteenlopende doelgroepen bezig te laten gaan met hetzelfde onderwerp: het fietsstimuleringsbeleid. We moeten het immers met z’n allen doen, want met elkaar bereiken we veel meer!

Het programma heeft een centrale start. Daarna zijn er twee parallelsessies. Tijdens deze parallelsessies is er volop ruimte voor het uitwisselen van goede voorbeelden met elkaar en voor elkaar! Uiteindelijk worden de uitkomsten van beide sessies plenair gedeeld en is er ruimte voor discussie. Ook zullen de leermomenten kort benoemd worden.

 

Het Fietslab regio Zwolle is bedoeld voor de volgende twee doelgroepen:

  

Beleidsmakers van gemeentes, provincies en regio’s.

Tijdens een ontdekkingtocht van veertig minuten brengen we samen met beleidsmakers in kaart hoe de overheid het fietsgebruik effectief kan stimuleren. Wat zijn de behoeften van de beleidsmakers en hoe kan de overheid haar doelgroep zo goed en effectief mogelijk bereiken en faciliteren?

 

Werkgevers die met fietsen te maken hebben.

Een werkgever heeft allerlei mogelijkheden om het fietsgebruik voor woon-werkverkeer fiscaal aantrekkelijk te maken. Tijdens een ontdekkingtocht van veertig minuten brengen we samen met de werkgever in kaart wat fietsstimulering de organisatie oplevert, bijvoorbeeld aan fiscaal voordeel. Hoe gaat dit in zijn werk en welke mogelijkheden zijn er? Daarnaast reiken we eenvoudige tools aan om het fietsen binnen de eigen organisatie te stimuleren.


De uitnodiging met nadere bijzonderheden over deze bijeenkomst sturen wij u over een aantal weken toe.
Inschrijven voor deze bijeenkomst kan via Linda Udo, l.udo@zwolle.nl.

U, of een collega die met dit onderwerp bezig is, kan zich nu al aanmelden. Het is natuurlijk ook mogelijk om de uitnodiging met het definitieve programma af te wachten.

Wij zien u graag op donderdag 28 september! Kom ook naar deze bijeenkomst en ontdek welke kansen er op fietsgebied voor het oprapen liggen!

 


 


 

 

 


 


 

 

 

 

 

Menu