Ov probeerkaart actie Beter Benutten Zwolle Kampen verlengd

De OV probeerkaart biedt autoforensen die werken in Zwolle of Kampen de mogelijkheid om gedurende vier weken het openbaar vervoer uit te proberen. Eind september startte de actie met als doel mensen te laten ervaren hoe het is om naar het werk te reizen met het OV en hen te stimuleren ook na de proefperiode vaker van het OV gebruik te maken, in plaats van de auto. Onder de deelnemers aan de OV probeerkaart is een enquête uitgezet. Hierin geeft 75% van de ondervraagden aan het openbaar vervoer voor het woon – werkverkeer als positief alternatief voor de auto te ervaren.  Een vergelijkbaar percentage geeft aan ook na de proefperiode (deels) met het OV te blijven reizen.

 

“Ik heb op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met de trein voor mijn woon-werkverkeer”, geeft één van de deelnemers aan. “Ik heb gemerkt dat dit een heel ontspannen manier van reizen is. Mijn mail heb ik allemaal gelezen, ik zoek wat dingen uit en ik lees of kijk wat. Ondanks een paar verstoringen van het treinverkeer ben ik om en blijf ik zoveel mogelijk met de trein reizen.”

Ook meedoen?

Ben jij forens en reis je nu met de auto naar je werk in Zwolle of Kampen over een afstand van meer dan 10 kilometer vanuit het gebied dat wordt begrensd door Meppel, Hardenberg, Wierden, Deventer, Harderwijk, Dronten en Emmeloord?  Wil je ook eens gedurende een maand experimenteren met andere manieren van reizen in je woon-werkverkeer? Dan is de OV probeerkaart misschien ook wat voor jou. Ga naar www.beterbenuttenzwollekampen.nl/ovprobeerkaart voor meer informatie en inschrijving.

 

Menu