Flynth oogst veel waardering bij medewerkers met snelle acties tijdens lockdown

Flynth adviseurs en accountants is de beste (thuis)werkgever van Overijssel in de categorie 200+ werknemers. Zij zijn de grootste Nederlandse accountants- en adviesdienstverlener voor het MKB, met locaties verspreid over heel Nederland. Met zeven vestigingen verspreid over Overijssel zijn zij goed vertegenwoordigd in zowel Twente als West-Overijssel. Wij mochten deze prijs geheel coronaproof overhandigen aan Marcel Tijhuis, manager op de bezoeklocatie van Flynth in Zwolle. Via Zoom spraken we met Sandra (beleidsmedewerkster HRM), Sanne (assistent-accountant) en Jessica (HR-directeur) en vroegen we waarom Flynth deze prijs verdiende.

‘Flynth heeft hard gewerkt aan de thuisfaciliteiten voor medewerkers. We zijn trots en blij dat onze medewerkers ons genomineerd hebben!’ – Jessica

Wat maakt Flynth nou de beste werkgever van alle grote bedrijven in Overijssel?

‘Vanaf dag één van de eerste lockdown heeft Flynth snel geschakeld. We hebben direct een speciale werkgroep opgericht in de vorm van een ‘taskforce’.Vanaf het begin heeft de taskforce zich gefocust om alle werknemers op een fitte en vitale manier thuis te laten werken. Onze adequate reactie en handelen in deze bijzondere thuiswerksituatie maakt ons uniek’, vertelt Sandra.

Jessica: ‘We wilden dat iedereen in onze organisatie als eerst dus een goede thuiswerkplek kreeg. Naast deze praktische zaken was ook de mentale gezondheid van onze medewerkers tijdens deze bijzondere coronaperiode onder onze aandacht. Dit hebben we onder andere gedaan met online mindfulness én door een luisterend oor aan te bieden voor medewerkers die dat prettig vonden. Ondanks het thuiswerken,   was er verbinding tussen de taskforce en de organisatie en konden we medewerkers daarom goed helpen’.

Dit heeft Flynth vanaf dag 1 van de lockdown gedaan

1. Oprichten taskforce

Een taskforce opgericht om te luisteren naar iedereen binnen de organisatie. Door te luisteren naar de medewerkers, weten wij wat er speelt binnen de organisatie. Alle belangrijke partijen binnen de organisatie zijn toegevoegd aan deze taskforce. Iemand van HR, IT, Facilitaire Zaken en diverse medewerkers van andere afdelingen.

‘Dankzij de taskforce krijg ik snel antwoorden op vragen en krijg ik binnen een dag hulp’, Sanne.

2. Medewerkers faciliteren

Medewerkers mochten vanaf dag één van de lockdown faciliteiten van kantoor meenemen naar huis, zodat zij thuis een fijne werkplek konden creëren. Denk aan beeldschermen, laptops, stoelen. Binnen een dag regelt Flynth dat de werkplek thuis goed is ingericht. Inmiddels kunnen medewerkers gemakkelijk thuiswerkfaciliteiten bestellen via een online portal.

3. Zorgen voor de fysieke en mentale welzijn

Naast het faciliteren en luisteren naar de werknemers, heeft Flynth ook de vitaliteit hoog in het vaandel staan. Zo waren er onder meer online fitness-momenten tussen de middag, een ‘luisterend oor’ waarnaar gebeld kon worden, extra verlofmogelijkheden voor ouders met schoolgaande kinderen, een online mindfulness training en recent nog de mogelijkheid om oppas aan huis in te schakelen voor de kids. Maar ook af en toe een leuk presentje thuis voor iedereen.

4. Verbinden en aandacht geven

Om de verbinding te houden tussen werkgever en werknemers heeft Flynth diverse initiatieven opgepakt. Zo is de online dagstart ingevoerd, waarin het hele team een half uur praatje pot of juist wat functionele informatie met elkaar deelt. Ook organiseert Flynth regelmatig een livestream waarin de directie het hele bedrijf informeert over de stand van zaken en waar men ook via de chat rechtstreeks vragen kon stellen.

Jessica: ‘Voor corona ging de gehele directie 1-2 keer per jaar van locatie naar locatie om te spreken over de organisatie. Nu spreken zij via een live webinar in één keer voor de hele organisatie. Dit is zo goed bevallen dat we dit vaker gaan doen dat 1-2 in het jaar. Elke medewerker kan live vragen stellen, waardoor ze veel dichter bij de directie staan. Hier komt een stukje persoonlijk contact bekijken’.

‘Flynth loopt voorop als werkgever’

‘Als ik kijk naar andere partijen, dan vind ik dat Flynth een voorloper is. Mede dankzij de taskforce kunnen zij snel handelen en binnen een dag dingen voor je regelen. Ik vind het enorm fijn dat Flynth als eerste een goede werkplek voor mij heeft geregeld. Via een interne webshop kon ik met één muisklik een beeldscherm, bureaustoel, muis en toetsenbord regelen. Daarnaast heeft Flynth ook veel aandacht gehad voor de ARBO-technische en ergonomische aspecten van thuiswerken. Via TEAMS-sessies werd gekeken naar je houding’, vertelt Sanne ons tijdens het interview.

  • Welke actie werd door jullie als medewerkers het meest gewaardeerd? 

Sanne: ‘Dat verschilt heel erg per medewerker en de specifieke behoefte die iemand heeft, maar de snelle levering van thuiswerk faciliteiten is wel erg op prijs gesteld. Ook de attenties vanuit de directie. Daar wordt altijd erg leuk op gereageerd.’

  • Hoe zorgen jullie dat medewerkers fit blijven tijdens het thuiswerken? 

Jessica: ‘We doen heel sterk de oproep om toch vakantie te nemen, ondanks dat je niet ‘op vakantie’ kunt. We vragen echt aandacht voor de nodige ontspanning en afstand nemen van het werk. Maar we bieden ook een half uurtje online fitness aan tussen de middag en voor de nodige mentale fitheid de mindfulness training. En we hebben bij de uitrol van de thuiswerkplekken ook de online werkplek check bij iedereen gedaan. Dan wordt online met je meegekeken of je de beeldschermen, je bureau en stoel zo hebt afgesteld dat je een goede zithouding hebt.’

  • Gaan jullie structureel thuiswerken vasthouden na corona?

Het thuiswerken willen we bij Flynth blijvend stimuleren na corona, want we hebben gezien dat thuiswerken veel voordelen heeft. Het is alleen niet voor iedereen prettig om altijd thuis te werken, of medewerkers hebben geen mogelijkheid om thuis te werken. Daarom willen we het vrijwillig laten zijn, maar er zeker wel op sturen’, aldus Jessica.

Menu