Thuiswerken of naar kantoor? Kies bewust

Thuiswerken. Vanaf week 26 hoeft het niet meer fulltime van het kabinet. Dus is de grote vraag: wat nu? We mogen weer naar kantoor, maar gaan we ook? Het thuiswerkadvies, dat sinds 26 juni geldt, biedt weer ruimte aan werkgevers en werknemers om voor een deel van de werktijd naar kantoor te gaan. Maar heeft u al een keuze gemaakt? Wij helpen u een goede en bewuste keuze te maken.

Kies bewust! Wat kiest u?

Thuiswerken is ook ná 26 juni nog steeds een goede keuze. Als u toch naar kantoor gaat, maak een bewuste keuze voor de dag en het tijdstip waarop u reist. Mijd bijvoorbeeld de ochtend- en avondspits en kies eens wat vaker voor een woensdag of vrijdag om naar kantoor te gaan. Die spreiding zorgt voor merkbaar minder drukte op de weg, in de trein, de bus en op de fietspaden.

  • 4 dagen thuiswerken? U kiest.
  • Flexibel reizen buiten de spits? U kiest.
  • Eerst thuis online vergaderen en daarna pas naar kantoor? U kiest.
  • Met de fiets vandaag? U kiest.

Wees bewust van de wijze waarop u reist. U kunt zo flexibel werken en reizen als u zelf wilt. Neem de fiets of e-bike als u binnen een straal van 15 km van uw werk woont. Is uw woon-werkafstand groter, kies dan voor OV of een combinatie van fiets en OV, of andere wijze van deelmobiliteit. Wilt u vrijblijvend een e-bike of speed pedelec uitproberen met onze actie Proefrijden? Wij regelen dit als u hiervoor kiest!

Heeft u bijvoorbeeld al gebruik gemaakt van onze fietsactie Proefrijden?

Overijsselse werkgevers zetten in op thuiswerken

In Overijssel hebben al 33 werkgevers wél een keuze gemaakt. Deze werkgevers kiezen om thuiswerken een aantal dagen in de week vast te houden. Daarom zijn zij aan de slag gegaan met het thuiswerkplan. In dit plan beschrijven ze welke maatregelen ze nemen om:

  • De thuiswerkdagen zoveel mogelijk te spreiden;
  • De reistijden zoveel mogelijk te spreiden over de dag; 
  • Het gebruik van diverse vervoermiddelen zoveel mogelijk te spreiden en stimuleren.

Hiermee zetten zij in op duurzamer en flexibeler reisgedrag. Dit doen zij door in te zetten op thuiswerken en inzetten op  spreiden. Hierdoor is het belangrijk dat de files niet terugkeren naar het oude niveau. 

Heeft u al een thuiswerkplan?

Menu