Flexibel werken

Slim omgaan met  flexibel werken

Kost reizen in de spits uw organisatie te veel tijd? Dat kan anders. Veel kantoorwerkers kunnen vast wel eens thuis werken en de auto laten staan. Of zij kunnen de drukte van de file vermijden door voor of na de spits te reizen. Steeds meer bedrijven bieden hun medewerkers de mogelijkheid om thuis of onderweg te werken, een paar uur of een paar dagen per week. Dit tijds- en plaatsonafhankelijk werken is ook wel bekend als Flexibel Werken.

Voordelen voor u als werkgever

  • Goed werkgeverschap; u biedt meer keuzevrijheid en goede randvoorwaarden
  • Hogere productiviteit van uw medewerkers
  • Past in het duurzaam beleid; minder ritten voor woon-werkveer en minder zakelijke ritten
  • Kostenbesparing met minder kantoorkosten, brandstof, reiskosten en parkeerruimte

Inspiratie opdoen?

Andere werkgevers in Twente hebben al ervaring opgedaan met Flexibel Werken. Laat u inspireren!

Mogelijkheden met Het Nieuwe Werken

Thuiswerken/ telewerken

Elke dag thuiswerken is misschien niet realistisch, maar af en toe een dag kan al veel fileleed besparen. Of ’s ochtends thuis eerst de mail bekijken en dan pas naar het werk gaan. Flexibel werken veronderstelt dat uw medewerkers een laptop en internetverbinding hebben en bij geregeld thuiswerken een adequaat ingerichte werkplek thuis. Ook zijn afspraken op de werkvloer nodig om daadwerkelijk vanaf afstand te kunnen werken. Flexibel werken is vooral geschikt voor medewerkers die veel achter de computer werken.

“Weet u dat ambtenaren de mogelijkheid hebben om gratis een werkplek of vergaderzaal te boeken bij andere overheidsorganisaties? Zodoende wordt er minder gereisd of geld gespendeerd aan het huren van locaties. Lees meer op www.deelstoel.nl

E-conferencing

E-conferencing is voor medewerkers op verschillende locaties een prima hulpmiddel om digitaal met elkaar te overleggen. Dat scheelt autokilometers, werktijd en geld. Ook handig als uw medewerkers regelmatig contact hebben met collega’s van buitenlandse vestigingen.

Wilt u meer informatie over Twente Mobiel of onze projecten? Neem dan contact met ons op!

Menu