Slim reizen met het openbaar vervoer

Wilt u het vervoer verduurzamen in regio Zwolle? Dan speelt het openbaar vervoer (ov) een cruciale rol. Door de OV-chipkaart is het reizen met het openbaar vervoer een stuk eenvoudiger gemaakt. Uw medewerkers hebben maar één kaart nodig voor de trein, bus, tram en metro. In Zwolle en omgeving rijden naast treinen en bussen ook buurtbussen, regiotaxi’s en treintaxi’s die onder het openbaar vervoer vallen.

Voordelen voor u als werkgever

  • Past in het duurzaam beleid; minder autokilometers
  • Productievere medewerkers; zij kunnen onderweg werken
  • Aantrekkelijk werkgeverschap; meer keuzevrijheid, goede randvoorwaarden
  • Minder parkeerproblemen
  • Een OV-abonnement is goedkoper dan reiskostenvergoeding van de auto

Ideeën opdoen?

Andere Zwolse werkgevers werken actief aan minder autokilometers in de spits. Wie weet brengen hun verhalen u op ideeën! Klik hier voor de aanpak en ervaringen van andere Zwolse werkgevers.

Mogelijkheden

Trein

Zwolle heeft een nationaal en regionaal spoorwegennet. Onder nationaal valt de treinverbinding van Zwolle richting Amsterdam. Regionaal zijn de verbindingen Enschede – Zwolle, Zwolle – Kampen etc. Het grote voordeel van de trein in vergelijking met de auto is dat de reistijd doelmatig kan worden gebruikt door tijdens de reis te werken. Kijk voor alle treinstations in Twente en de actuele vertrektijden op de reisinformatiekaart.

Bus

Het laatste stuk vanaf het treinstation naar de eindbestemming wordt veelal met de bus afgelegd. Of tussen de diverse dorpen in Overijssel. Ook binnen de grote steden is de bus, net als de fiets, een goed alternatief voor de auto. Op sommige trajecten in de regio Zwolle rijden bussen over vrijliggende busbanen, waardoor reizigers met de bus niet in de file hoeven te staan en meestal direct groen krijgen bij verkeerslichten.

In een aantal gebieden in regio Zwolle waar normale (grote) bussen niet komen, rijden buurtbussen. Hierdoor zijn uw medewerkers uit landelijke gebieden zonder eigen vervoermiddel niet alleen op hulp van anderen aangewezen. Zij kunnen tegen een relatief laag tarief meereizen.

Taxi’s

De taxi levert vervoer van deur tot deur, is voor iedereen toegankelijk en op afroep beschikbaar. Het is een aanvulling op het openbaar vervoer in Twente. Alle inwoners van Zwolle kunnen reizen met de Regiotaxi, mits het vertrek- of aankomstadres maar binnen Zwolle ligt. De NS-Zonetaxi rijdt vanaf de centrale stations van Zwolle, Kampen en Deventer en bedienen ieder een eigen gebied.

Meer informatie? Neem contact op met SDM Zwolle.

Gerelateerd

Menu