Slim reizen met de auto

Slim reizen met auto

Hoe kunt u slim reizen met de auto?

SDM Zwolle helpt u om slim gebruik te maken van de auto. Wij zetten de handige voordelen voor u op een rij.

Voor of na de spits rijden

Als de organisatie het toelaat, is het verstandig dat uw medewerkers die met de auto naar het werk rijden, voor of na de files in de auto stappen. Maar wat zijn dan de mogelijkheden? Thuis kunnen zij bijvoorbeeld eerst de mail behandelen of een bespreking voorbereiden. Via de reisinformatiekaart blijven ze dan op de hoogte van de files in regio Zwolle.

Carpoolen

Wonen collega’s bij elkaar in de buurt of op de route naar hun werk? En hebben zij ongeveer dezelfde werktijden? Stimuleer hen dan om samen te rijden! Een auto delen is daarnaast beter voor het milieu en voor uw portemonnee. Dit scheelt ook weer een of meer auto’s in de spits. En het is nog gezelliger ook! Carpoollocaties bevinden zich langs de grote wegen in de regio. Hier kunnen zij afspreken en vervolgens samen verder reizen.

Het gebruik van carpoollocaties is geheel gratis.

P&R terreinen

Een P&R locatie is een parkeerplaats, waar uw medewerkers de auto, (brom-)fiets of motor kunnen achterlaten en overstappen op de trein of bus. De meeste P&R-locaties zijn gratis. In sommige gevallen wordt het gebruik van de bus naar het centrum van de stad zelfs vergoed!

Parkeerinformatie

Voorkom lang zoeken naar een parkeerplaats door vooraf een kijkje te nemen op de reisinformatiekaart. Op deze kaart vindt u per gemeente informatie over waar u kunt parkeren in regio Zwolle, openingstijden van parkeergarages en de tarieven.

Verkeerscamera’s

Onverwacht oponthoud is vervelend. Helaas is het niet altijd te voorkomen. Door goed voorbereid op weg te gaan, kan de reis al een stuk prettiger verlopen. Uw medewerkers kunnen de actuele situatie op de weg zien via de live verkeerscamera’s. Zij voorkomen achterin de file aan te sluiten door pas te vertrekken als het rustiger op de weg is.

Meer informatie? Neem contact op met SDM Zwolle.

Gerelateerd

Menu