Stem op een stad in Overijssel voor Fietsstad 2022

Fietsstad 2022 Overijssel

De Fietsersbond is weer begonnen met de tweejaarlijkse Fietsstadverkiezing. Welke gemeente wordt Fietsstad 2022?  Welke gemeente dat is, bepalen de fietsers zelf. Stad of dorp, grote of kleine gemeente: iedereen doet mee!

Ook provincie Overijssel stimuleert fietsers om de enquête in te vullen. Woont u of werkt u in onze provincie? Vul het in voor uw gemeente en maak kans op de prestigieuze titel van Fietsstad 2022. De Fietsersbond roept alle Nederlanders op hun gemeente te jureren via fietsstad.nl. Juryleden maken bovendien kans op de nieuwe Gazelle Bloom C7 HMS ter waarde van € 2.499,-!

Fietsstad 2022

Fietsstad 2022 is een landelijke verkiezing om alle 352 gemeenten in Nederland te stimuleren om het fietsen beter te maken en om gemeenten die goed scoren te belonen! Naast de kans op de felbegeerde titel is het voor gemeenten de ideale manier om een goed beeld te krijgen van het fietsklimaat in hun gemeente. Met het resultaat kunnen ze samen met Fietsersbond vrijwilligers ervoor zorgen dat fietsen voor onder andere inwoners, forensen en toeristen nog veiliger en comfortabeler wordt.

Elke gemeente maakt kans

Fietsersbond-directeur Esther van Garderen roept alle Nederlanders op om mee te doen: “Voor de Fietsstad 2022 zoeken we een echte vakjury: alle fietsers in Nederland. Want de beste expert om te beoordelen of jouw gemeente fietsvriendelijk is, dat bent u als fietser zelf! Of u nu een werkgever, een oudere recreant, een bakfietsouder of een forens bent. We zijn allemaal ervaringsdeskundige. Elke gemeente telt daarbij, hoe klein of groot die ook is: van Aa en Hunze tot Zwolle en van Zwijndrecht tot Aalsmeer.”

Juryleden voor elke gemeente

De fietsende juryleden mogen hun licht laten schijnen over functionele zaken als ruimte op fietspaden, afstelling van verkeerslichten en kwaliteit van asfalt. Het innerlijke jurylid wordt daarbij niet vergeten, want het veel subjectievere ‘fietsplezier’ en ‘fietsbeleving’ komen ook aan bod. Kortom: jureren is voor élke fietser in élke gemeente. Naast de titel Fietsstad 2022 zijn er ook speciale onderscheidingen voor bijvoorbeeld de snelste stijger in het klassement. Ondertussen zijn de eerste 20.000 enquêtes ingevuld.

Tussenstand in Overijssel

1
Enschede
1
Zwolle
1
Deventer
1
Hengelo

De Fietsstad-verkiezing valt en staat met de online enquête. Voor u en uw medewerkers is dit hét moment om hun mening te geven over dat gevaarlijke kruispunt of een onveilige fietsroute naar uw kantoor. Het kan allemaal, vanuit elke (fiets)rol kunt u een enquête invullen. En wist u dat elke gemeente automatisch meedoet?

Uw stemt telt

Degene die de enquête invult maakt kans op leuke kortingen op producten van partners én ze maken kans op prijzen zoals een Gazelle Bloom C7 HMS ter waarde van € 2.499,- van hoofdsponsor Gazelle. Fietsers kunnen hun mening geven tot en met 31 oktober 2021.

Menu