E-zine #5 Werken aan Duurzame mobiliteit: Goede voornemens

Editie 5 van het e-zine Werken aan Duurzame Mobiliteit staat in het teken van de ‘goede voornemens’. Dit e-zine laat organisaties zien die het afgelopen jaar gebruikt hebben om te werken aan duurzame mobiliteit. We laten ervaringsdeskundigen aan het woord. Ze vertellen hoe ze de geleerde lessen van dit jaar gebruiken om duurzame mobiliteit voor de toekomst vast te leggen en geven tips over hoe andere organisaties hetzelfde kunnen doen.

Verduurzamen van vervoer en thuiswerken als toekomst

De politie zorgt voor meer fietsend personeel en doet dat zó goed dat sommige teams zelfs dienstauto’s willen inruilen voor fietsen. Vastgoedkantoor Hanzevast, doet alle leaseauto’s de deur uit en  combineert dat met een aanpassing in de faciliteiten en de locatie van het kantoor. ING werkt aan thuiswerkbeleid waar iedere werknemer zich in kan vinden. De monteurs van Installatiebedrijf Feenstra rijden tegenwoordig op bakfietsen de drukke binnensteden van de Randstad in. En de provincie Overijssel legt uit hoe zij met de ‘Voucherregeling Thuiswerkplan’ hulp bieden aan ondernemers om zelf een thuiswerkplan te ontwikkelen. ‘Want uiteindelijk gaat het erom dat thuiswerken iets blijvends is.’

Krijg hulp van regio Zwolle Mobiel

Deze periode biedt misschien juist kansen in het ontwikkelen van een duurzaam mobiliteitsbeleid. Om thuiswerken en flexibel werken te stimuleren, kunt u een beroep doen op diverse (fiscale) regelingen/vergoedingen. Ook is er hulp vanuit de regionale werkgeversnetwerken. Daar helpen wij u mee.

Menu