Doet uw organisatie mee met Fiets naar je Werk-dag?

Op 16 september vindt de jaarlijkse Fiets naar je Werk Dag plaats. Duizenden mensen laten dan hopelijk hun auto staan en stappen massaal op de fiets. Doet uw organisatie ook mee? Ook al werken op 16 september 2021 minder medewerkers op locatie dan voor de coronacrisis.

De Fiets naar je Werk Dag blijft een mooie stimulans om op die dag de fiets te pakken. Meedoen is heel eenvoudig. Het draait in eerste instantie alleen om communicatie. Het allerbelangrijkste is om uw medewerkers die op locatie of thuis werken via uw interne communicatiekanalen attent te maken op de dag en ze te stimuleren om te gaan fietsen.

Cycling out of poverty

Met uw deelname aan Fiets naar je Werk Dag kunt u dit jaar ook andere mensen in de wereld helpen. Hoe het werkt? Bij aanmelding berekenen wij de autokosten die je bespaart door op de fiets te gaan die dag. Dit kleine bedrag kunt u direct doneren aan Cycling out of Poverty (CooP-Africa). Elke €150 betekent één nieuwe fiets voor een gezin in Oeganda. Al meerdere jaren werken wij met deze Nederlandse organisatie samen. Zo krijgen zij een betere toegang tot basisbehoeften en -diensten zoals onderwijs, gezondheidszorg, werk en inkomen. Een fiets maakt in deze omgeving zo duidelijk het verschil in levensstandaard.

Positief effect

Om gezond te blijven en lekker in uw vel te zitten moeten we meer bewegen én meer naar buiten. Stimuleren daarom als werkgever fietsen naar het werk. Wij hebben nog een aantal positieve effecten van fietsen voor u op een rijtje gezet:

  • Goed voor milieu
  • Geeft energieker gevoel
  • U verschijnt fris op het werk
  • Bespaar op autokosten

Wist u dat?

Minimaal een half uur matig-intensief bewegen per dag voor een positief effect op de hersenfuncties en je stemming zorgt – Erik Schreder.

“Ik werk thuis. Kan ik ook mee doen?”

Ja hoor, dat kan! Na verrassend veel aanmeldingen voor de Fiets naar je Werk Dag in 2020 continueert NFP Groep deze nieuwe vorm van deelname op 16 september 2021. Want ook als u thuiswerkt heeft u beweging nodig. Hoe het werkt? Op de dag zelf pakt u op een passend moment uw fiets en fietst u een thuiswerkrondje van het aantal kilometers dat u normaal gesproken naar uw werk zou fietsen. Dit geeft u ook zo aan bij uw aanmelding.

Meld uw organisatie aan

Op 16 september vindt de jaarlijkse Fiets naar je Werk Dag plaats. Doet u ook mee? Fietst u niet zoveel, zie het dan als een mooi startpunt van iets goeds. Voor uw eigen gezondheid, om uw werkdag goed te starten en daarna snel te vergeten en natuurlijk voor het milieu. 

Menu