Alle medewerkers veilig op weg

Iedereen elke dag weer veilig thuis 

Hét advies in deze corona-tijd is nog altijd: werk thuis, tenzij het niet anders kan. Móéten uw medewerkers wel naar het werk reizen, dan wilt u met uw organisatie natuurlijk dat ze veilig thuiskomen en niet betrokken raken bij ongevallen. Verkeersveiligheid is namelijk erg belangrijk. 

Elke werkgever wil dat de medewerkers veilig thuiskomen en niet betrokken raken bij ongevallen. Daarbij is eigen verantwoordelijkheid cruciaal. Door met focus te rijden, nemen uw medewerkers veilig deel aan het verkeer. Focus betekent geen onnodige afleiding van een mobiele telefoon tijdens het rijden. Maar ook het rijden zonder invloed van alcohol, drugs of rijgevaarlijke medicijnen is een belangrijke factor.

In opdracht van het ROV Oost-Nederland helpt Veilig Verkeer Nederland (VVN) werkgevers in Oost-Nederland om hun medewerkers veiliger te laten rijden.

Waarom meedoen slim is

Het verhogen van de verkeersveiligheid van uw medewerkers zorgt, naast het voorkomen van mogelijke ongelukken, voor meer ontspannen medewerkers. Dit getuigt van goed werkgeverschap. Het leidt ook tot minder kosten. Natuurlijk is menselijk leed het belangrijkste, maar een medewerker die betrokken is bij een verkeersongeval kan ook tot hoge kosten leiden. Denk hierbij aan directe kosten zoals het doorbetalen van het salaris van een medewerker die verzuimt, schade aan het voertuig of eigendommen, het regelen van tijdelijk vervangend vervoer en het betalen van het eigen risico. Werken aan verkeersveiligheid past daarnaast ook goed bij maatschappelijk verantwoord ondernemen en is daarmee positief voor uw bedrijfsimago.

Acties en advies

De verkeersveiligheidscampagnes www.wijrijdenmono.nl en www.rijdenzonderinvloed.nl hebben verschillende acties die u als werkgever eenvoudig kunt inzetten om de verkeersveiligheid van uw medewerkers te bevorderen. Is verkeersveiligheid nog niet opgenomen in het beleid van uw bedrijf? Daar geeft VVN graag advies over. Meer informatie vindt u in de bijgaande folder.

Menu