Regio Zwolle Mobiel https://www.regiozwollemobiel.nl Wed, 20 Oct 2021 10:00:49 +0000 nl hourly 1 https://www.regiozwollemobiel.nl/wp-content/uploads/2020/03/favicon-zwolle.png Regio Zwolle Mobiel https://www.regiozwollemobiel.nl 32 32 Hybride werken is win-win https://www.regiozwollemobiel.nl/thuiswerken/hybride-werken-is-win-win/ https://www.regiozwollemobiel.nl/thuiswerken/hybride-werken-is-win-win/#respond Fri, 22 Oct 2021 05:07:50 +0000 https://www.regiozwollemobiel.nl/?p=8352 Het bericht Hybride werken is win-win verscheen eerst op Regio Zwolle Mobiel.

]]>

Hybride werken: soms thuis, soms op kantoor. Dat scheelt reistijd en drukte in de spits. En daarmee houdt u tijd over. Hybride werken is win-win. Wat wint uw organisatie ermee?

Al een aantal jaar maken steeds meer forenzen op hetzelfde moment gebruik van weg en spoor, met drukte in het openbaar vervoer en files tot gevolg. Door de coronacrisis hebben we ervaren dat thuiswerken en op afstand onderwijs volgen ook kan. De persoonlijke voordelen van hybride werken zijn voor iedereen anders, maar één ding is voor iedereen hetzelfde: we besparen er tijd mee.

Daarnaast kunnen we onze infrastructuur efficiënter gebruiken en een bijdrage leveren aan de bereikbaarheid van Nederland. Het zorgt voor een betere doorstroming op de weg, minder drukte in het ov en een vermindering van de uitstoot van stikstof en CO2. Win-win dus.

Bekijk hier hoe Tessa hybride werkt

Het bericht Hybride werken is win-win verscheen eerst op Regio Zwolle Mobiel.

]]>
https://www.regiozwollemobiel.nl/thuiswerken/hybride-werken-is-win-win/feed/ 0
Start campagne ‘Hybride werken. Wat win jij er mee?’ https://www.regiozwollemobiel.nl/thuiswerken/start-campagne-hybride-werken-wat-win-jij-er-mee/ https://www.regiozwollemobiel.nl/thuiswerken/start-campagne-hybride-werken-wat-win-jij-er-mee/#respond Wed, 20 Oct 2021 08:49:48 +0000 https://www.regiozwollemobiel.nl/?p=8343 Het bericht Start campagne ‘Hybride werken. Wat win jij er mee?’ verscheen eerst op Regio Zwolle Mobiel.

]]>

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is gestart met een publiekscampagne over de voordelen van hybride werken: het deels thuis en deels op kantoor werken. De coronacrisis is nog niet voorbij, maar gelukkig kan er steeds meer. Nu geldt vanuit het kabinet nog het advies: ‘Werk thuis als het kan en op kantoor als dat nodig is.’

Daarom is dit hét moment om na te denken welke voordelen we van het thuiswerken willen behouden. Soms thuis, soms op kantoor. Dat scheelt reistijd en drukte in de spits. Hybride werken is win-win. Wat win jij er mee?

Veel Nederlandse bedrijven willen ook in de toekomst meer inzetten op thuiswerken. Dat blijkt uit een groot onderzoek van het ministerie dat in juli van dit jaar is gepubliceerd. Daaraan deden ruim 1.100 bedrijven met meer dan honderd medewerkers mee. En dat is goed nieuws nu de files weer toenemen. Met enige regelmaat thuiswerken scheelt veel tijd en zorgt ervoor dat anderen kunnen doorrijden. Het reizen buiten de spits zorgt voor een betere spreiding en dus voor minder drukte op de weg en in het openbaar vervoer. Minister Visser en staatssecretaris Van Weyenberg geven vandaag het startsein voor de campagne.

Minister Visser: “We kijken er naar uit om elkaar weer vaker live te ontmoeten. Uit de cijfers van Rijkswaterstaat blijkt dat het alweer drukker wordt op de weg en de files toenemen, dat zullen veel mensen al gemerkt hebben. En dáár hebben we juist níet naar uitgekeken. Dus kijk of je thuis kunt werken, zodat je niet in de spits komt vast te staan. Kleine beetjes helpen, want als we 8% minder auto’s tijdens de spits op de weg hebben, scheelt dat al de helft in files.”

Tijdens de coronacrisis hebben velen van ons ontdekt hoe fijn het kan zijn om thuis te werken. Meer vrijheid, geen reistijd en vaak betere koffie. Veel werkgevers én werknemers willen dat nu vasthouden.

Staatssecretaris Van Weyenberg: “Tijdens de coronacrisis hebben velen van ons ontdekt hoe fijn het kan zijn om thuis te werken. Meer vrijheid, geen reistijd en vaak betere koffie. Veel werkgevers én werknemers willen dat nu vasthouden. Met ‘deels thuis, deels op kantoor te werken’ kun je er straks bijvoorbeeld voor kiezen om alleen op dagen met minder spitsdrukte naar kantoor te komen. Of je dag van huis uit te beginnen en vervolgens buiten de spits in een rustige trein of bus naar je werkplek te reizen en ondertussen al wat te werken.”

Meer vrije tijd en een beter bereikbaar Nederland

Al een aantal jaar maken steeds meer forenzen op hetzelfde moment gebruik van weg en spoor, met drukte in het openbaar vervoer en files tot gevolg. Door de coronacrisis hebben we ervaren dat thuiswerken en op afstand onderwijs volgen ook kan. De persoonlijke voordelen van hybride werken zijn voor iedereen anders. Eén ding is voor iedereen hetzelfde: we besparen er allemaal tijd mee. En daarmee blijft er tijd over voor dingen die ook belangrijk voor je zijn. Daarnaast kunnen we onze infrastructuur efficiënter gebruiken en een bijdrage leveren aan de bereikbaarheid van Nederland. Het zorgt voor een betere doorstroming op de weg en minder drukte in het openbaar vervoer en draagt bij aan het verminderen van de uitstoot van stikstof en CO2. Win-win dus.

Werkgevers en Rijksoverheid

Het kabinet is in gesprek met werkgevers en onderwijsinstellingen over hybride werken en gespreid reizen met flexibele start- en eindtijden. Aanvullende maatregelen, zoals financiële prikkels, worden op dit moment verkend. Zo wordt het per 2022 bijvoorbeeld mogelijk om werknemers belastingvrij een thuiswerkvergoeding te geven. Het is aan werkgevers en werknemers om afspraken te maken over een passende verdeling tussen werk op locatie en het werken vanuit huis.

Bij de Rijksoverheid is hybride werken het uitgangspunt. Bij het ministerie van IenW is afgesproken dat nu er weer meer medewerkers naar kantoor kunnen, er voor 10 en na 15 uur geen overleggen zijn waarvoor aanwezigheid op kantoor noodzakelijk is. Dat scheelt reizen in de spits. Ook de andere ministeries bekijken hoe hybride werken kan worden ingericht. Dit is natuurlijk maatwerk en past niet bij elke beroepsgroep. Het uitgangspunt is om alleen naar kantoor te komen als dit een duidelijke meerwaarde heeft ten opzichte van thuiswerken en daar waar mogelijk de spits te mijden.

Het beste van twee werelden

Thuis én op kantoor werken – het beste van twee werelden kunnen we straks combineren. Minder reistijd, minder files. Hoeveel reistijd win jij? Zo helpt ook het nieuwe werken ons Van A naar Beter. De campagne loopt tot en met 17 december 2021.

Meer informatie op vanAnaarBeter.nl

Het bericht Start campagne ‘Hybride werken. Wat win jij er mee?’ verscheen eerst op Regio Zwolle Mobiel.

]]>
https://www.regiozwollemobiel.nl/thuiswerken/start-campagne-hybride-werken-wat-win-jij-er-mee/feed/ 0
Meerderheid werknemers leest berichten tijdens het rijden https://www.regiozwollemobiel.nl/goed-werkgeverschap/meerderheid-werknemers-leest-berichten-tijdens-het-rijden-wat-doet-u-als-werkgever/ https://www.regiozwollemobiel.nl/goed-werkgeverschap/meerderheid-werknemers-leest-berichten-tijdens-het-rijden-wat-doet-u-als-werkgever/#respond Tue, 12 Oct 2021 10:05:00 +0000 https://www.regiozwollemobiel.nl/?p=8328 Het bericht Meerderheid werknemers leest berichten tijdens het rijden verscheen eerst op Regio Zwolle Mobiel.

]]>

Bijna twee derde van de verkeersdeelnemers leest tijdens het rijden wel eens berichten op zijn telefoon. Dat blijkt uit recent onderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) onder 1200 mensen. Automobilisten, (snor)fietsers en bromfietsers hielden voor het onderzoek 4 dagen een dagboek bij. Na hun rit beschreven ze hoeveel berichten ze ontvingen en verstuurden, waar die berichten over gingen en hoe belangrijk ze waren.

‘Risico niet waard’

84 procent van de bestuurders vond de berichten die ze tijdens het rijden kreeg niet belangrijk genoeg om te lezen tijdens de rit. Maar liefst 94 procent gaf bovendien aan dat de berichten het risico van een boete niet waard waren. Toch las het merendeel die berichten af en toe dus wel.

Het gevolg? Meer dan de helft van de mensen die hun telefoon in het verkeer gebruikt gaat langzamer rijden, slingeren, mist een afslag of raakt zelfs betrokken bij een ongeluk.

Bereikbaar voor familie en vrienden

De resultaten sluiten aan bij een tweede onderzoek dat onlangs is uitgevoerd onder de zakelijke markt. In opdracht van het programmateam MONO-zakelijk werden werkgevers en werknemers bevraagd op verkeersveiligheid in bedrijfsbeleid. Een belangrijke uitkomst: werknemers communiceren onderweg voornamelijk met familie en vrienden. Dat is ook de belangrijkste groep waarvoor zij bereikbaar willen zijn. Daarnaast communiceert men tijdens het rijden regelmatig met collega’s (32%) en klanten of zakelijke relaties (19%).

De reden? Verveling tegengaan en de tijd nuttig gebruiken.

Rol voor u als werkgever

Driekwart van de werkgevers geeft aan dat er aandacht wordt besteed aan verkeersveiligheid in het bedrijfsbeleid. Een groot deel daarvan voert ook specifiek beleid tegen afleiding. Het gaat dan met name om gedragsmaatregelen: het gesprek aangaan met werknemers en afspraken maken over welke berichten urgent zijn en hoe u met spoedgevallen omgaat.

Opvallend genoeg geeft 28% van de werknemers aan dat er geen beleid is.

MONO-zakelijk aanpak

De MONO-zakelijk aanpak heeft als doel werkgevers te stimuleren en faciliteren om intern afspraken te maken die afleiding in het verkeer voorkomen. U kunt als werkgever niet van medewerkers vragen om tegelijkertijd te werken én een voertuig te besturen. MONO-zakelijk biedt handvatten in de vorm van praktische tips, gratis middelen en concrete maatregelen zoals trainingen, workshops, apps en een theatervoorstelling.

Bron: www.mono-zakelijk.nl

Het bericht Meerderheid werknemers leest berichten tijdens het rijden verscheen eerst op Regio Zwolle Mobiel.

]]>
https://www.regiozwollemobiel.nl/goed-werkgeverschap/meerderheid-werknemers-leest-berichten-tijdens-het-rijden-wat-doet-u-als-werkgever/feed/ 0
E-zine #7 Spreiden en mijden van (werk)mobiliteit https://www.regiozwollemobiel.nl/regelingen/e-zine-7-spreiden-en-mijden-van-werkmobiliteit/ https://www.regiozwollemobiel.nl/regelingen/e-zine-7-spreiden-en-mijden-van-werkmobiliteit/#respond Thu, 07 Oct 2021 12:57:10 +0000 https://www.regiozwollemobiel.nl/?p=8358 Het bericht E-zine #7 Spreiden en mijden van (werk)mobiliteit verscheen eerst op Regio Zwolle Mobiel.

]]>

Na een maandenlange periode van thuiswerken, vinden langzaam maar zeker weer meer werk- en studieactiviteiten op locatie plaats. De coronatijd is behalve een moeilijke, heftige periode ook een periode waarin we hebben geleerd over thuiswerken, mobiliteit en efficiëntie. De versoepelingen van 25 september luiden een nieuwe fase in waarin leren over hybride werken centraal staat. Waarin we thuis werken als het kan en op kantoor als het nodig is.

Werkgevers en werknemers gaan met elkaar in overleg over een passende verdeling tussen werk en thuis. Niet alleen vanuit de werkzaamheden, maar ook vanuit de persoonlijke mogelijkheden en voorkeuren. Want door hybride te gaan werken, krijgen werknemers de keuze om de werkgebonden mobiliteit te spreiden over de dag en de week of helemaal te mijden door thuis te werken. Spreiden en mijden, zodat we niet met z’n allen tegelijk de trein pakken of in de file gaan staan. Laten we die ervaring vasthouden.

IenW stimuleert spreiden en mijden

Het ministerie van IenW werkt samen met meerdere departementen aan (fiscale) randvoorwaarden. Ook stimuleren we de Voucherregeling Thuiswerkplan. Een plan waarmee een aantal regionale werkgeversnetwerken aan lokale werkgevers de mogelijkheid biedt, gratis door een externe deskundige een thuiswerkplan te laten maken.

In mei hebben de voormalige demissionaire bewindspersonen met werkgevers gesproken over hun aanpak tijdens de coronacrisis. Zodat lessen worden benut en we na corona bijdragen aan een duurzame mobiliteit. Door als werkgever het voortouw te nemen in aanpassen van reisgedrag van werknemers, houden we Nederland bereikbaar. De voordelen zijn duidelijk: minder CO₂-uitstoot, efficiënter gebruik van onze infrastructuur, minder reistijd en als u reist met het OV meer ruimte (in trein, tram of bus) en rust om te kunnen werken.

Hoe maken organisaties de omslag naar hybride werken?

Dit e-zine is een bundeling praktijkverhalen van organisaties die hard hebben gewerkt aan een nieuwe, hybride werkvorm. Wat moet u daar als organisatie allemaal voor doen?

Het bericht E-zine #7 Spreiden en mijden van (werk)mobiliteit verscheen eerst op Regio Zwolle Mobiel.

]]>
https://www.regiozwollemobiel.nl/regelingen/e-zine-7-spreiden-en-mijden-van-werkmobiliteit/feed/ 0
Zwolle uitgeroepen tot beste fietsstad ter wereld https://www.regiozwollemobiel.nl/bereikbaarheid/zwolle-uitgeroepen-tot-beste-fietsstad-ter-wereld/ https://www.regiozwollemobiel.nl/bereikbaarheid/zwolle-uitgeroepen-tot-beste-fietsstad-ter-wereld/#respond Mon, 04 Oct 2021 07:58:50 +0000 https://www.regiozwollemobiel.nl/?p=8323 Het bericht Zwolle uitgeroepen tot beste fietsstad ter wereld verscheen eerst op Regio Zwolle Mobiel.

]]>

Zwolle is door internationale fietsorganisatie People for Bikes uitgeroepen tot beste fietsstad ter wereld. People for Bikes beoordeelt al jaren wereldsteden op fietsvriendelijkheid, maar nam dit jaar voor het eerst ook kleinere steden mee in hun beoordeling. Dat leverde Zwolle de eerste plek op. Wie in Zwolle van A naar B wil, kan daarvoor dus het beste de fiets pakken.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt, maar tot voor kort alleen aan (wereld)steden met meer dan 500.000 inwoners. Sinds kort worden ook kleinere steden meegenomen in de beoordeling en dat pakte voor Zwolle direct goed uit. De stad eindigde op de eerste plek, gevolgd door Utrecht en Groningen. 

Bereikbaarheid en veiligheid

Zwolle scoort op vrijwel alle onderdelen zeer goed, valt te lezen op de website van de organisatie. Zowel de woongebieden, als scholen, werk en winkels zijn per fiets het beste bereikbaar. Ook de beleving van het fietsen en de bereidheid om de fiets te gebruiken zijn in Zwolle dik in orde. Het gevoel van veiligheid op de fiets kan volgens People for Bikes nog wel iets beter.

Prijs en ambitie

De prijs, die bestaat uit de eretitel Beste Fietsstad ter Wereld, moet als uithangbord dienen om het fietsen internationaal te promoten. Of het binnenhalen van de titel in Zwolle nog groots gevierd gaat worden, is nog niet bekend. Het winnen van de titel past wel in de ambitie van Zwolle om dé fietsstad van de wereld te worden. 

De Zwolse wethouder William Dogger noemt de toppositie in een persbericht van de gemeente ‘fantastisch nieuws’. De stad doet er volgens hem al tientallen jaren alles om qua fietsvriendelijkheid bij de top van Nederland te horen. ‘Bij het ontwerpen van nieuwe woonwijken houden we rekening met de fiets. Maar dat we onze ambitie van Wereldfietsstad nu al gerealiseerd hebben zie ik als een aansporing om verder te blijven werken aan onze doelstelling: twintig procent meer fietskilometers in 2027 ten opzichte van 2017.’

Foto: Peter Denekamp

Het bericht Zwolle uitgeroepen tot beste fietsstad ter wereld verscheen eerst op Regio Zwolle Mobiel.

]]>
https://www.regiozwollemobiel.nl/bereikbaarheid/zwolle-uitgeroepen-tot-beste-fietsstad-ter-wereld/feed/ 0
Inwoners en werknemers maken kennis met E-bike tijdens afsluiting N340 https://www.regiozwollemobiel.nl/bereikbaarheid/25-elektrische-deelfietsen-beschikbaar-tijdens-de-afsluiting-van-de-n340/ https://www.regiozwollemobiel.nl/bereikbaarheid/25-elektrische-deelfietsen-beschikbaar-tijdens-de-afsluiting-van-de-n340/#respond Thu, 30 Sep 2021 13:43:32 +0000 https://www.regiozwollemobiel.nl/?p=8301 Het bericht Inwoners en werknemers maken kennis met E-bike tijdens afsluiting N340 verscheen eerst op Regio Zwolle Mobiel.

]]>

In augustus werd de provinciale weg N340 voor drie weken afgesloten voor het verkeer, vanwege grote afrondende werkzaamheden aan en rondom de weg. Deze afsluiting had een flinke impact op inwoners van de gemeenten Dalfsen en Ommen, die deze route regelmatig gebruiken om naar hun werk te gaan. Daarom heeft de provincie in de periode van deze afsluiting 25 elektrische fietsen ingezet, die door inwoners gebruikt konden worden. Een mooie manier om inwoners kennis te laten maken met de elektrische fiets. De provincie Overijssel heeft financieel bijgedragen aan deze probeeractie.

Deze fietsen stonden klaar op diverse plekken, waaronder bij de gemeentehuizen in Dalfsen en Ommen.Ook bij een aantal aangesloten bedrijven was het voor medewerkers mogelijk om gratis een elektrische deelfiets te gebruiken. Op die manier was het ook voor werknemers in Zwolle, Dalfsen en Ommen mogelijk om te ervaren hoe het is om naar het werk te fietsen.

Elektrisch fietsen naar het werk

Voor inwoners uit de gemeente Dalfsen en Ommen werden elektrische fietsen beschikbaar gesteld tijdens de duur van deze tijdelijk afsluiting van de N340. Voor slechts € 2,00 per dag was het mogelijk om elektrisch te fietsen van en naar hun werk. De fietsen stonden onder andere op het voorplein van het Dalfser gemeentehuis aan de Raadhuisstraat. De fietsen konden in gebruik worden genomen na het openen van de deelfiets-app op de smartphone. Meer info hierover vind je op www.deelfietsnederland.nl.

Het bericht Inwoners en werknemers maken kennis met E-bike tijdens afsluiting N340 verscheen eerst op Regio Zwolle Mobiel.

]]>
https://www.regiozwollemobiel.nl/bereikbaarheid/25-elektrische-deelfietsen-beschikbaar-tijdens-de-afsluiting-van-de-n340/feed/ 0
Het nieuwe forenzen: meer thuiswerken en anders reizen https://www.regiozwollemobiel.nl/thuiswerken/het-nieuwe-forenzen-meer-thuiswerken-en-anders-reizen/ https://www.regiozwollemobiel.nl/thuiswerken/het-nieuwe-forenzen-meer-thuiswerken-en-anders-reizen/#respond Tue, 21 Sep 2021 09:55:51 +0000 https://www.regiozwollemobiel.nl/?p=8277 Het bericht Het nieuwe forenzen: meer thuiswerken en anders reizen verscheen eerst op Regio Zwolle Mobiel.

]]>

‘Hybride’ is het nieuwe toverwoord als het om werken gaat: minder vaak naar kantoor en alternatieve vormen van woon-werkverkeer. Hoe gaat de praktijk eruit zien? Staan we straks nooit meer in de file?

70 procent van de Nederlanders wil afwisselend thuis en op kantoor werken: 1 tot 3 dagen thuis en de rest op kantoor. Zo blijkt uit onderzoek van de FNV onder 5300 mensen die thuis kúnnen werken. Het grootste voordeel: geen reistijd. 20 procent wil helemaal thuis blijven werken. Een kwart van alle thuiswerkers zegt op zoek te gaan naar een andere baan als ze fulltime terug naar kantoor moeten.

Het beste van 2 werelden

Ook werkgevers zijn enthousiast. Werkgeversvereniging AWVN peilde de verwachtingen: 95 procent gaat ervan uit dat hun werknemers blijvend minimaal één dag per week thuiswerken. Werkgevers als ING, ABN Amro en Unilever denken dat het gemiddeld op een 50/50-verhouding uit zal komen. Ook de ANWB verwacht een blijvende mix tussen werken thuis, op kantoor of elders.

Hybride werken lijkt het beste van twee werelden te zijn. Maar hoe gaan we dit voor elkaar krijgen en wat zijn de gevolgen voor kantoren, parkeerplaatsen en de drukte op de snelweg en in het openbaar vervoer? Hoe ziet het nieuwe forenzen eruit?

Extra drukte

U zou verwachten dat de files wegblijven met deze thuiswerkvoornemens. Helaas blijkt de praktijk weerbarstiger. Sterker nog: deskundigen van Rijkswaterstaat en het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) voorspellen dat de file ‘gewoon’ terugkeert. Bianca Damink van ANWB Verkeersinformatie: ‘Sinds eind april zien we een toename van het aantal files tijdens de ochtend- en avondspits. In juli stond er alweer 500 kilometer file op vrijdagmiddag. Dat is vergelijkbaar met een spits in dezelfde maand in 2019.’

Hoe komt dat eigenlijk?

Damink: ‘Veel mensen die voorheen met het openbaar vervoer reisden, hebben een auto gekocht. Dat levert extra drukte op. Vooral op de dinsdag en donderdag, de dagen waarop mensen het liefst naar kantoor gaan.’

Nooit meer staan in de trein

Verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen kan nog wel een reden bedenken voor dit treinmijden: ‘Door corona zijn we ons bewuster geworden van onze gezondheid. Dat kan ertoe leiden dat mensen de voorkeur geven aan individuele vormen van vervoer.’

Dat blijkt ook uit reizigersonderzoek van de NS en de TU Delft: 1 op de 6 reizigers is van plan minder vaak met de trein te reizen – gemiddeld 3 dagen per week – met als voornaamste reden het kunnen thuiswerken. Nooit meer hoeven staan in de trein, die wens zou weleens werkelijkheid kunnen worden.

Kans op hyperspits

Daarnaast komt onze voorkeur voor individueel vervoer ook voort uit het feit dat we gewoontedieren zijn, aldus Tertoolen: ‘De hang naar de auto blijft altijd.’ Dit kan zelfs leiden tot meer filedruk dan ooit, zegt Damink: ‘Als iedereen straks op dezelfde dagen naar kantoor gaat, zal u op die dagen een hyperspits zien.’

Niet tegelijkertijd

‘Het is een complexe puzzel om alle partijen zodanig op elkaar af te stemmen dat een hyperspits wordt voorkomen. Stel: we gaan straks allemaal op maandagochtend online vergaderen en stappen daarna in de auto naar kantoor. Dan verschuift de drukte alleen maar,’ legt verkeerspsycholoog Tertoolen uit.

Als we gaan forenzen, is het dus belangrijk dat we dat niet massaal op dezelfde momenten doen. Dat kan door goed gedrag te belonen. Tertoolen: ‘Dinsdag en donderdag zijn de populairste kantoordagen. Geef werknemers bonussen om juist op die dagen thuis te werken.’

Voor de drukte op de weg kan een kleine verschuiving al een grote impact hebben, legt Damink uit: ‘Het verkeersaanbod op de snelwegen was in juli nog altijd zo’n 15 tot 20 procent minder dan in 2019. Het lijkt weinig, maar dit is genoeg om erg drukke dagelijkse spitsen te voorkomen.’ Ook later van huis gaan loont.

E-bike is een blijvertje

In de afgelopen coronaperiode nam 14 procent van alle reizigers de fiets in plaats van de trein. Specifieker: de e-bike. Dankzij de elektrische fiets stappen meer mensen op de fiets voor langere afstanden. Inmiddels is 23 procent van het totale e-bikeverkeer woon-werk gerelateerd. Dit bevalt goed, zegt 72 procent van de overstappers, zo blijkt uit cijfers van het KiM. Meer dan de helft verwacht ook nadat alle coronamaatregelen zijn opgeheven op de fiets naar het werk te blijven gaan.

Om het (zakelijk) gebruik van de fiets een impuls te geven, zijn vorig jaar de regels voor de leasefiets vereenvoudigd. Volgens cijfers van het KiM bood na vijf maanden al 10 procent van de werkgevers de leasefietsregeling aan. Daarnaast bieden steeds meer bedrijven faciliteiten voor fietsers, zoals een omkleedruimte (72 procent), douches (68 procent), en kluisjes (57 procent).

De nieuwe rol van het kantoor

Werknemers kunnen zelf beslissen waar zij het beste werken, is het nieuwe adagium van veel werkgevers: thuis, op kantoor of elders. Wil een werknemer geconcentreerd doorwerken of juist een creatieve sessie houden collega’s? Het kantoor krijgt een andere rol; die van sociale ontmoetingsplaats. Er zijn zelfs bedrijven die hun kantoor hebben opgedoekt, zoals camperdeelplatform Goboony. Het team komt nu elk kwartaal een paar dagen samen op een camping. Bij het nieuwe hoofdkantoor van de ANWB, dat in 2024 klaar zal zijn, komen nog maar tweehonderd parkeerplekken. Nu zijn dat er nog achthonderd.

Minder CO2-uitstoot

Hybride werken is niet alleen goed nieuws voor werknemer (betere balans met thuis) en werkgever (tevreden, productieve werknemers), maar zeker ook voor het milieu. Minder mensen in de spits zorgt voor een betere doorstroming op de weg en minder drukte in het openbaar vervoer én draagt bij aan het verminderen van de uitstoot van stikstof en CO2. Het woon-werkverkeer stootte over 2019 door lockdowns en thuiswerken zo’n 20 procent minder CO2 uit dan het jaar ervoor.

Volgens verkeerspsycholoog Tertoolen is de tijd rijp voor dit nieuwe forenzen: ‘We hebben nu ervaren hoe kwetsbaar we zijn en hoe belangrijk onze gezondheid is. En dat forenzen slimmer kan. Wie weet wordt er binnenkort bij de koffieautomaat net zo vurig over snelle fietsen gepraat als over snelle auto’s.’

Weet u hoe uw organisatie het slimste reist?

Hoe reizen uw medewerkers het slimste naar hun werk? Waar liggen extra kansen om te verduurzamen én kosten te verlagen? Is deels thuiswerken en op kantoor werken mogelijk? Onze mobiliteitsmakelaars gaan graag het gesprek met uw organisatie aan hoe u het slimste kunt reizen. Dit is geheel vrijblijvend.

Het bericht Het nieuwe forenzen: meer thuiswerken en anders reizen verscheen eerst op Regio Zwolle Mobiel.

]]>
https://www.regiozwollemobiel.nl/thuiswerken/het-nieuwe-forenzen-meer-thuiswerken-en-anders-reizen/feed/ 0
Stem op een stad in Overijssel voor Fietsstad 2022 https://www.regiozwollemobiel.nl/goed-werkgeverschap/wordt-een-gemeente-in-overijssel-fietsstad-2022/ https://www.regiozwollemobiel.nl/goed-werkgeverschap/wordt-een-gemeente-in-overijssel-fietsstad-2022/#respond Tue, 21 Sep 2021 05:57:51 +0000 https://www.regiozwollemobiel.nl/?p=8284 Het bericht Stem op een stad in Overijssel voor Fietsstad 2022 verscheen eerst op Regio Zwolle Mobiel.

]]>

De Fietsersbond is weer begonnen met de tweejaarlijkse Fietsstadverkiezing. Welke gemeente wordt Fietsstad 2022?  Welke gemeente dat is, bepalen de fietsers zelf. Stad of dorp, grote of kleine gemeente: iedereen doet mee!

Ook provincie Overijssel stimuleert fietsers om de enquête in te vullen. Woont u of werkt u in onze provincie? Vul het in voor uw gemeente en maak kans op de prestigieuze titel van Fietsstad 2022. De Fietsersbond roept alle Nederlanders op hun gemeente te jureren via fietsstad.nl. Juryleden maken bovendien kans op de nieuwe Gazelle Bloom C7 HMS ter waarde van € 2.499,-!

Fietsstad 2022

Fietsstad 2022 is een landelijke verkiezing om alle 352 gemeenten in Nederland te stimuleren om het fietsen beter te maken en om gemeenten die goed scoren te belonen! Naast de kans op de felbegeerde titel is het voor gemeenten de ideale manier om een goed beeld te krijgen van het fietsklimaat in hun gemeente. Met het resultaat kunnen ze samen met Fietsersbond vrijwilligers ervoor zorgen dat fietsen voor onder andere inwoners, forensen en toeristen nog veiliger en comfortabeler wordt.

Elke gemeente maakt kans

Fietsersbond-directeur Esther van Garderen roept alle Nederlanders op om mee te doen: “Voor de Fietsstad 2022 zoeken we een echte vakjury: alle fietsers in Nederland. Want de beste expert om te beoordelen of jouw gemeente fietsvriendelijk is, dat bent u als fietser zelf! Of u nu een werkgever, een oudere recreant, een bakfietsouder of een forens bent. We zijn allemaal ervaringsdeskundige. Elke gemeente telt daarbij, hoe klein of groot die ook is: van Aa en Hunze tot Zwolle en van Zwijndrecht tot Aalsmeer.”

Juryleden voor elke gemeente

De fietsende juryleden mogen hun licht laten schijnen over functionele zaken als ruimte op fietspaden, afstelling van verkeerslichten en kwaliteit van asfalt. Het innerlijke jurylid wordt daarbij niet vergeten, want het veel subjectievere ‘fietsplezier’ en ‘fietsbeleving’ komen ook aan bod. Kortom: jureren is voor élke fietser in élke gemeente. Naast de titel Fietsstad 2022 zijn er ook speciale onderscheidingen voor bijvoorbeeld de snelste stijger in het klassement. Ondertussen zijn de eerste 20.000 enquêtes ingevuld.

Tussenstand in Overijssel

1
Enschede
1
Zwolle
1
Deventer
1
Hengelo

De Fietsstad-verkiezing valt en staat met de online enquête. Voor u en uw medewerkers is dit hét moment om hun mening te geven over dat gevaarlijke kruispunt of een onveilige fietsroute naar uw kantoor. Het kan allemaal, vanuit elke (fiets)rol kunt u een enquête invullen. En wist u dat elke gemeente automatisch meedoet?

Uw stemt telt

Degene die de enquête invult maakt kans op leuke kortingen op producten van partners én ze maken kans op prijzen zoals een Gazelle Bloom C7 HMS ter waarde van € 2.499,- van hoofdsponsor Gazelle. Fietsers kunnen hun mening geven tot en met 31 oktober 2021.

Het bericht Stem op een stad in Overijssel voor Fietsstad 2022 verscheen eerst op Regio Zwolle Mobiel.

]]>
https://www.regiozwollemobiel.nl/goed-werkgeverschap/wordt-een-gemeente-in-overijssel-fietsstad-2022/feed/ 0
Voor de elektrische leasefiets laten automobilisten graag hun auto staan https://www.regiozwollemobiel.nl/vervoerkeuzes/voor-de-elektrische-leasefiets-laten-automobilisten-graag-hun-auto-staan/ https://www.regiozwollemobiel.nl/vervoerkeuzes/voor-de-elektrische-leasefiets-laten-automobilisten-graag-hun-auto-staan/#respond Mon, 20 Sep 2021 04:27:36 +0000 https://www.regiozwollemobiel.nl/?p=8296 Het bericht Voor de elektrische leasefiets laten automobilisten graag hun auto staan verscheen eerst op Regio Zwolle Mobiel.

]]>

De fiets van de zaak is aan een gestage opmars bezig sinds de invoer van de leasefietsregeling in 2020. Opvallend is dat vooral werknemers met een zakelijke elektrische fiets de auto steeds vaker laten staan. Ruim 60 procent van die zakelijke e-bikes vervangt namelijk andere vervoermiddelen, en dan vooral de auto (77 procent); die blijft meerdere dagen per week ongebruikt dankzij de fiets van de zaak. Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 1.500 leasefietsers van zakelijke fietsaanbieder Lease a Bike, in het kader van Fiets naar je Werk Dag.

De leasefiets zorgt daarmee voor een vermindering van het aantal autokilometers en helpt bedrijven zo hun CO2-voetafdruk te verkleinen. Lease a Bike levert zakelijke fietsen aan zo’n 7.000 bedrijven. Het onderzoek levert veel interessante inzichten op. Zo fietst 64 procent van de respondenten vaker naar de werkplek sinds ze een leasefiets hebben. Zeven op de tien werknemers zeggen de auto twee dagen per week te laten staan om de fiets naar kantoor te pakken.

Ook privé meer fietsen

Opvallend is ook dat driekwart van de respondenten aangeeft meer privé te zijn gaan fietsen. De e-bike en de speed-pedelec vinden gretig aftrek in de zakelijke leasemarkt. Om precies te zijn 70 procent van de gebruikers kiest voor een elektrische zakelijke fiets en is bereid een afstand tot 15 kilometer (enkele reis) af te leggen. In de particuliere markt is dat 44 procent. Voor de zakelijke speed-pedelec (elektrische fiets met een topsnelheid van maximaal 45 km/h), ligt dit percentage met 2,8 procent zelfs ruim twee keer hoger dan in de particuliere markt.

Fiets naar je Werk Dag

Het onderzoek van Lease a Bike vond plaats in het kader van de vijftiende nationale Fiets naar je Werk Dag op donderdag 16 september. De dag is in het leven geroepen als stimulans om vaker de fiets naar het werk te pakken. De leasefietsregeling verving in januari 2020 het oude fietsplan, waarbij werknemer en werkgever de gefietste kilometers moesten registreren. Bij de leasefietsregeling geldt een vaste bijtelling van zeven procent en is de fiets onbeperkt voor zowel woon-werkverkeer als privé te gebruiken. De kosten van de zakelijke fiets worden met het bruto salaris verrekend. In de praktijk draagt 50 procent van de werkgevers bovendien bij in de kosten.

 

Bron: De Gelderlander

Probeer gratis een e-bike of speed pedelec

Wilt u een e-bike uitproberen? Proefrijden is een leuke, gezonde én laagdrempelige manier om kennis te maken met de elektrische fiets als vervoersmiddel. Klik op de knop, lees meer informatie over deze actie en meld u vrijblijvend aan.

Het bericht Voor de elektrische leasefiets laten automobilisten graag hun auto staan verscheen eerst op Regio Zwolle Mobiel.

]]>
https://www.regiozwollemobiel.nl/vervoerkeuzes/voor-de-elektrische-leasefiets-laten-automobilisten-graag-hun-auto-staan/feed/ 0
Zwolle krijgt duurzame, ‘opgetilde straat’ over spoor https://www.regiozwollemobiel.nl/duurzaamheid/zwolle-krijgt-duurzame-opgetilde-straat-over-spoor/ https://www.regiozwollemobiel.nl/duurzaamheid/zwolle-krijgt-duurzame-opgetilde-straat-over-spoor/#respond Thu, 16 Sep 2021 05:46:07 +0000 https://www.regiozwollemobiel.nl/?p=8306 Het bericht Zwolle krijgt duurzame, ‘opgetilde straat’ over spoor verscheen eerst op Regio Zwolle Mobiel.

]]>

De gemeente Zwolle krijgt een nieuwe loopbrug over het spoor die de uitstraling krijgt van een ‘opgetilde straat’. Dit betekent een parkachtige indeling, meerdere paden voor wandelaars en gelegenheid om even te gaan zitten. Dit is in ieder geval zo als de gemeenteraad instemt met het ontwerp voor deze passerelle. De nieuwe loopbrug verbindt de twee zijdes van het station met elkaar. Volgens de gemeente is nergens anders in Nederland zo’n duurzame ‘straat’ over het spoor gemaakt.

“De wandelaar kan straks via verschillende paden over deze brug. Heb je haast dan neem je de snelle route om naar je bus of je werk- leerplek te lopen. Maar heb je meer tijd of wil je afspreken met iemand, dan zijn er ook fijne plekken waar je lekker kunt zitten of uit te kijken over het spoor”, aldus wethouder Ed Anker.

“We houden uiteraard ook rekening met de (sociale) veiligheid. De brug wordt ook open en overzichtelijk ingericht en er komt goede verlichting voor de in de avond en nacht. Net als bij een echte straat.” Het is de ambitie van de gemeente om van Zwolle het groenste station van Nederland te maken.

Duurzaam ontwerp

Duurzaamheid heeft centraal gestaan bij het ontwerp van deze nieuwe brug. Dit betekent enerzijds dat er gekozen is voor duurzame materialen, zoals hout, maar ook dat de brug een duurzame uitstraling krijgt. Er is gekozen voor een parkachtige indeling, veel groen, brede paden en trappen, voldoende zitgelegenheid en goede verlichting.

Zelfs water krijgt een belangrijke plek op de passerelle. Niet alleen omdat het de beplanting moet voeden, maar ook als beleving. Bezoekers kunnen het water zien en aanraken. Zo loopt overtollig regenwater deels zichtbaar weg via een speciale goot en er komt een speciaal waterkunstwerk op het hoogste punt van de brug.

Beton komt er alleen aan te pas voor de fundering. “Deze brug krijgt dus niet alleen een duurzame uitstraling. Het hout zorgt ervoor dat de brug zelf ook ontzettend duurzaam is”, aldus wethouder Anker. “Door te kiezen voor hout als bouwmateriaal zorgt deze brug voor veel minder CO2 uitstoot dan wanneer we een ander materiaal, zoals beton, zouden gebruiken waarbij bij de productie ervan CO2 vrijkomt.”

Verbinding

De voorlopige schetsen voor de brug werden vorig jaar gedeeld met de stad en betrokkenen en zij vroegen extra aandacht voor toegankelijkheid en veiligheid. Dit heeft inmiddels tot een aangescherpt ontwerp geleid, dat binnenkort wordt voorgelegd aan de gemeenteraad. De gemeente hoopt dat de brug ervoor zorgt dat het spoor niet langer een barrière vormt tussen de twee delen van de stad. Precies honderd jaar geleden bevond zich op deze plek ook al een ‘passerelle’.

Zwolle werkt al langer aan de spoorzone. Dit leidde twee jaar geleden tot de oplevering van een nieuw busstation en een nieuwe busbrug. Het is de ambitie van de gemeente om de spoorzone toekomstbestendig te maken en om de verbinding met de binnenstad versterken. Inwoners zijn er nauw bij betrokken.

Ontwerp

De brug is ontworpen door medewerkers van de gemeente Zwolle, architectenbureau Karres en Brands, ingenieursbureau ipv Delft en Miebach, een ingenieursbureau uit Duitsland gespecialiseerd in houtbouw. De gemeente heeft voor de bouw een miljoen euro subsidie ontvangen van ProRail en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en geld ontvangen uit de RegioDeal. Dit is een bijdrage van het Rijk om de brede welvaart in de regio te stimuleren.

Als de raad instemt met het ontwerp, volgt de aanbesteding. De constructie boven het spoor en de trappen worden door ProRail aanbesteed. De gemeente is verantwoordelijk voor de aanbesteding van de inrichting van de openbare ruimte op de brug. dus het het groen, de bestrating en de bankjes. Het is de bedoeling om met de bouw te starten in 2023.

Bron: Verkeersnet & Karres en Brands

Het bericht Zwolle krijgt duurzame, ‘opgetilde straat’ over spoor verscheen eerst op Regio Zwolle Mobiel.

]]>
https://www.regiozwollemobiel.nl/duurzaamheid/zwolle-krijgt-duurzame-opgetilde-straat-over-spoor/feed/ 0