Hoeveel km gaat u wandelen tijdens de Wandel tijdens je Werk-dag 2021?

Donderdag 8 april is de ‘Wandel tijdens je Werk-dag 2021’. Deze dag biedt iedereen de kans om lopen een keer uit te proberen als andere manier om u te verplaatsen. Deze dag maakt zowel werkgevers als werknemers bewust van de voordelen van bewegen tijdens de werkdag. 

Deze dag wordt georganiseerd door Wandelnet en is een nationale campagne die oproept om (een deel van de afstand) naar het werk te lopen. Vorig jaar liepen duizenden mensen van huis naar werk. De vorige edities stonden ook wel bekend als Wandel naar je werkdag, maar vanwege het thuiswerken is Wandelnet met dit initiatief gekomen. Dit jaar wordt iedereen opgeroepen om (een deel van) de afstand lopend af te leggen op 8 april. Gaat u ook wandelen op 8 april? Alleen of met collega’s?

“Ik kon een keer wandelend langs de file!”

Alle stappen tellen

De Wandel tijdens je Werk-dag biedt u de kans om lopen een keer uit te proberen als manier om u te verplaatsen. Parkeer eens wat verder weg dan normaal, loop van uw huis naar de trein, van de bus naar uw bureau óf helemaal van uw voordeur naar de kantoordeur. Deelnemer Johan deed al eerder mee en vindt het heerlijk om de auto deze dag te laten staan: “Ik kon een keer wandelend langs de file!”.

Natuurlijk is het niet voor iedereen haalbaar, want de meeste mensen werken thuis. Daarom tellen alle stappen mee. Ga eens tijdens de lunchpauze een extra rondje lopen. Of begin uw dag met een frisse wandeling in uw buurt. En wat denkt u van een weeting?

Weeting: wandelend overleggen

Wandelen maakt een overleg productiever én creatiever. Verruil dus eens wat vaker die grijze kantoortuin voor een groene wandelvergadering. Lees hieronder hoe u een weeting laat werken in uw organisatie, inclusief simpele tips, ervaringen en meer over de voordelen.

Coronaproof wandelen met een collega

Wandelend overleggen is bij uitstek geschikt voor 2 personen bij:

  • Kennismaking
  • Voortgangs- en functioneringsgesprek
  • Periodiek overleg
  • Teamverband of relatie versterken
  • Bespreken van een complex vraagstuk
  • Lastige knopen doorhakken
  • Brainstorm
  • Break-out sessie tijdens workshop

Wist u dat?

Wandelend vergaderen verkleint de kans op hart- en vaatziekten met 70%.

Een fit brein

Dat onvoldoende lichaamsbeweging ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, is al geruime tijd bekend. Toch hebben veel Nederlanders werk waarbij ze langdurig zitten. Dat is een groot probleem, onderstreept ook hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder in een videoboodschap voor de Wandel naar je Werk-dag. Volgens hem houdt u hiermee niet alleen uw lijf fit, maar ook uw brein: “Lopen bevordert de creativiteit, verlaagt uw stressgevoel en verhoogt uw productiviteit”.

Schrijf u in

Doet u of uw organisatie mee met deze wandeldag? Via Wandelnet kunt u zich inschrijven.

Menu