Hoe gaat u vooruit? Focus op nieuwe en slimme mobiliteit!

Waarom focussen op nieuwe en slimme mobiliteit?

Het wordt weer drukker op de weg, medewerkers hebben alweer filestress geproefd en parkeerplekken worden schaarser. Werkgevers die hun medewerkers flexibel willen laten reizen en werken, doen dit met slimme mobiliteit. Een combinatie van de verschillende manieren van reizen en werken maakt uw beleid toekomstbestendig, ook na corona. Want ook na deze pandemie wilt u toch niet terugvallen op oude gewoontes? Laten we samen verder inspelen op nieuwe en slimme mobiliteit.

Waarom focussen op nieuwe en slimme mobiliteit?

  1. De overheid stimuleert slimme mobiliteit

    Waar het bedrijfsleven vaak nog aarzelt om stappen naar duurzame mobiliteit te zetten, zijn overheden een stuk actiever. Kent u bijvoorbeeld het mobiliteitsprotocol al? En de subsidies die u kunt krijgen?
  2. Het nieuwe werken vraagt om flexibiliteitHet Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) ondervroeg eind maart en eind juli een representatieve groep Nederlanders. Daaruit blijkt onder meer dat mensen nu positiever staan tegenover thuiswerken dan aan het begin van de crisis. Verwacht wordt dat na corona thuiswerken een blijvertje is.
  3. Nieuwe technologieën ondersteunen flexibiliteitUit hetzelfde onderzoek blijkt dat videovergaderen ook blijft. Van de mensen die videovergaderen vindt 55 procent dit net zo productief als fysiek overleg, eind maart was dat nog 43 procent. Medewerkers willen en kunnen tegenwoordig werken waar, wanneer en hoe ze willen en steeds meer werkgevers bieden die mogelijkheid. Dat heeft ook consequenties voor het reisgedrag.

3 voordelen slimme mobiliteit voor werkgevers

CO2 reductie en een milieuvriendelijke imago

Wanneer uw medewerkers kiezen om te fietsen of om vaker thuis te werken, dan heeft dat niet alleen een positief effect op de totale CO2-uitstoot van uw organisatie, maar ook op uw groene imago. Anno 2020 bent u toch ook milieuvriendelijk bezig als organisatie?

Aantrekkelijker voor potentiële nieuwe medewerkers

Nu de economie weer op volle toeren draait, moet u wat extra’s bieden om jonge, talentvolle medewerkers aan te trekken. Zeker de millennials bepalen graag zelf hoe zij hun vervoersbehoefte invullen. Hierin speelt flexibiliteit en duurzaamheid een grote rol. Dit maakt u als werkgever extra aantrekkelijk.

Financiële voordelen

Naast CO2-reductie, bespaart u ook flink op uw kosten! Zo is er onlangs berekend dat 1 dag per week thuiswerken al bijna 1,7 miljard euro oplevert voor werkgevers in Nederland. Plus, met steun van de overheid kunnen wij u een financiële impuls geven. Wanneer u tot actie wilt overgaan, krijgt u daarbij kosteloos hulp van onze mobiliteitsmakelaars. Samen met u organiseren wij slimme acties en duurzame mobiliteitsoplossingen.

Vrijblijvend advies?

Regel uw mobiliteitsbeleid dus goed in! Dit is gunstig voor uw organisatie, uw medewerkers en het milieu. Nu, en in de toekomst. Neem daarom de juiste partner in de arm om optimaal te profiteren van deze slimme voordelen.

Maak vrijblijvend een afspraak met onze mobiliteitsmakelaars om te kijken waar uw kansen liggen. Plan hier uw afspraak in.

Menu