Fietsmaatjes 2022 van start

fietsmaatjes collega op fiets

Fietsmaatjes is een fietsactie van Twente Mobiel en Regio Zwolle Mobiel waarmee buddy’s hun collega’s stimuleren om vaker naar het werk te fietsen. Door dat te doen, sparen ze voor een financiële beloning. Fietsmaatjes is goed voor de gezondheid, goed voor het milieu en leuk voor de portemonnee

Fietsende medewerkers bieden veel voordelen voor uw bedrijf.
Zo zijn fietsers minder vaak ziek dan niet-fietsers; gemiddeld scheelt dat 1 á 2 ziektedagen per jaar. Fietsers zijn fitter en productiever. Fietsers zorgen voor minder parkeerproblemen en dragen bij aan een duurzamer bedrijf. Kortom, fietsen loont!

Voor wie?

De actie is bedoeld voor medewerkers die vóór de coronapandemie (voorjaar 2020) en/of tijdens de coronapandemie gemiddeld minimaal 3 dagen per week:

  • met de auto naar het werk rijden en minimaal 5 km van het werk wonen. Zij zijn de ‘deelnemers’ en gaan de uitdaging aan om over te stappen op de fiets, óf
  • naar het werk fietsen. Zij gaan als ‘buddy’ de automobilisten aanmoedigen om te fietsen.

Wij werken dit jaar met een gebiedsgerichte aanpak, waardoor Fietsmaatjes alleen wordt aangeboden aan werknemers op de volgende bedrijventerreinen:

  • Hessenpoort
  • Hanzeland
  • Voorst
  • Genemuiden

Onderwijsinstellingen (MBO, HBO en WO) en gemeenten zijn uitgesloten van deelname. 

Looptijd

De looptijd van Fietsmaatjes 2022 is 5 maanden (maandag 28 februari t/m donderdag 28 juli). Gedurende de eerste 3 maanden wordt de financiële beloning opgebouwd. In de vierde en vijfde maand blijven buddy’s en deelnemers de app van Fietsmaatjes gebruiken om fietsritten te registreren en elkaar aan te moedigen om zoveel mogelijk te fietsen.

Wie doet wat?

De organisatie en administratie van de actie is in handen van Twente Mobiel en Regio Zwolle Mobiel. Als uw bedrijf meedoet, is uw inzet beperkt tot:

  • aanmelden bedrijf via het aanmeldformulier;
  • promotie van de actie bij uw medewerkers. De provincie Overijssel faciliteert u met tekst en beeldmateriaal;
  • beoordelen van de aanmeldingen van de deelnemers.

Werkgevers en medewerkers kunnen zich niet meer aanmelden voor Fietsmaatjes 2022.

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging van deelname en informatie over het vervolgtraject.

Vragen over Fietsmaatjes 2022? Klik hier voor de veelgestelde vragen.

Andere vragen? Mail je vraag naar fietsmaatjes@overijssel.nl óf bel de helpdesk: 06 – 13 56 48 49 (op werkdagen bereikbaar van 09.00 – 11.00 uur).

Menu