Duurzaam transport met de elektrische vrachtfiets en bestelbus? Overijssel stimuleert het!

De vrachtfietsactie was een succes in 2018! Daarom wil de Provincie Overijssel duurzaam transport verder stimuleren.

Als ondernemer in West Overijssel en Twente kun jij voordelig overstappen naar elektrische voertuigen voor het transport van jouw goederen. Kom je in aanmerking? Dan is subsidie beschikbaar! Voor de aanschaf of lease van een nieuwe elektrische bestelauto bedraagt de subsidie € 2.500, -. Voor een elektrische vrachtfiets geldt een subsidie van maximaal € 1.000, -.

Met deze actie van de Logistiek Makelaars van de Provincie Overijssel stimuleren wij emissievrij vervoer. Zo werken wij samen met jou aan een vitale en bereikbare regio!

Voordelen e-bestelauto
Eén van de grootste voordelen van een e-bestelauto is dat deze voordeliger is in gebruik. Deze auto’s brengen de uitlaatemissies terug naar nul, want jij gebruikt geen brandstof. Dit is de eerste stap naar vermindering in lokale luchtverontreiniging. Het tweede voordeel is de duurzame opwekking van deze energie. Dit zorgt voor een reductie van de CO2-uitstoot tot nagenoeg nul.

Het is dus een duurzaam alternatief voor het bezorgen van pakketjes en andere zaken. Zo draagt jij je steentje bij aan een beter milieu. Naast de milieuvoordelen is een e-bestelauto veel stiller en kun je, als ondernemer, ook gebruik maken van aanvullende financiële voordelen.

Voordelen vrachtfiets
De vrachtfiets is de toekomst voor stedelijke distributie. Het is goedkoop, gezond en snel! Daarnaast zorg jij als ondernemer voor minder CO2-uitstoot, besparing op hoge brandstofkosten en ben je veelal sneller in de binnenstad dan met de bestelauto. Vanuit de Provincie Overijssel steunen wij jou met een subsidie. En jij steunt de regio met het verbeteren van de bereikbaarheid en reductie van vervuiling.

Welk duurzaam vervoersmiddel kiest u?

e-vrachtwagen

Meld u snel aan
Aanmelden voor de actie? Wees er snel bij! De actie is één van de projecten van de Logistiek Makelaars in Overijssel om een bijdrage te leveren aan minder vrachtverkeer op de weg tijdens de spits en minder CO2-uitstoot. Het doel is om de binnenstad in 2025 emissievrij te bevoorraden. De elektrische vrachtfiets en bestelauto leveren hier een grote bijdrage aan.

Meer informatie en de voorwaarden vind je op www.bestelbusactie.nl en www.vrachtfietsactie.nl of via het subsidieloket van de provincie Overijssel. Je kunt ook contact opnemen met een van de Logistieke Makelaars:

Freek Boele, f.boele@overijssel.nl

Menu