Meer fietsers in de spits dankzij Spitsfietsen

“Het lijkt er op dat de fietsstimuleringsactie zijn vruchten begint af te werpen”, geeft projectleider Ellen de Vries aan. “Ik hoop dat we deze positieve lijn vasthouden, de actie loopt nog vier maanden en de winterperiode komt er ook aan. Reden genoeg om onze deelnemers te blijven stimuleren”.

Spitsfietsen ging 1 september jl. van start. Voor elke dag gefietst in de spits ontvangt de deelnemer een beloning. De beloning is hoger naarmate de fietsafstand groter is. Tot maar liefst € 300,- kan men op deze manier bij elkaar sparen. Fietsers die in de categorie 0 tot 5 kilometer reisafstand vallen, kunnen geen geld sparen. Zij maken maandelijks kans op een iPad (of ander merk tablet naar keuze). In september was een medewerker van Deltion de winnaar en in oktober won een medewerker van Isala de loterij.

Met de actie wil Beter Benutten Zwolle Kampen meer mensen de voordelen van fietsen laten ervaren: gezondheid, geen files, geen gezoek naar een parkeerplek en kostenbesparing. Dit kan deelnemers stimuleren om, ook na de actie, vaker de fiets te pakken.

In oktober legden 1.881 fietsers 19.699 ritten af. Van de 1.881 fietsers, stapten er 690 tijdens de spits op de fiets in plaats van in de auto. Vorige maand lag dit aantal op 336. De deelnemers aan Spitsfietsen fietsten in oktober totaal al 150.284 kilometer.

Menu