Fitte en tevreden werknemers dankzij fietsen naar het werk

Fietsen naar het werk

Fietsen naar het werk is goed om gewicht te verliezen, uw conditie en weerstand te verbeteren, diverse ziekten te voorkomen en ook nog eens goed voor uw nachtrust.

Wist u dat u met fietsen gemiddeld tussen de 350 en 1000 calorieën per uur kunt verbranden? Het werkelijke aantal is onder meer afhankelijk van uw tempo, het terrein en uw gewicht. Een gezond alternatief dus om naar het werk te reizen.

Waarom zou u fietsen naar het werk stimuleren?

Het antwoord is makkelijk, omdat het u méér oplevert dan het kost. Daarnaast helpt u mee om de regio én uw bedrijf beter bereikbaar te maken. Bovendien is het duurzaam en kunt u het laten meewegen in uw MVO-activiteiten. Wij hebben speciaal voor u 8 voordelen van fietsen naar het werk op een rijtje gezet.

8 voordelen van fietsen naar het werk

1. Fietsen is goed voor hersenen

Naast de vele zichtbare positieve effecten, is fietsen ook goed voor uw hersenen. Uit onderzoek in het blad Brain and Cognition blijkt dat een half uurtje fietsen uw hersenen een boost geeft waarbij de hersenen op top-niveau functioneren. Een superboost dus, die zeker een uur lang na de fietsrit blijft doorwerken. Daarnaast zegt onderzoek dat de hersenen ook nog eens blij worden van fietsen. Na een ontspannen fietstochtje van maar 20 minuten merkten mensen tijdens een onderzoek al een positieve verandering op in hun humeur. Niet alleen direct na het tochtje, maar tot wel 12 uur na de activiteit!

2. Goed voor uw weerstand

Fiets een rondje per dag, en zeg de dokter gedag!

Fietsen is bevorderlijk voor het immuunsysteem, zeker wanneer u regelmatig de fiets pakt. Indien u 5 of meer dagen per week 30 min tot 1 uur per dag fietst, wordt uw lichaam sterker en is het beter in staat virussen en griep af te weren. Ook bij uw medewerkers!

3. Rust en ontspanning

Fietsen verlaagt eventuele stress. En tijdens het fietsen kunt u uw hoofd even helemaal leeg maken. Ook worden uw hersenen getraind: fietsen maakt de hersenen scherper, helderder en zorgt voor een beter geheugen. Zeker na een drukke werkdag heeft fietsen een positieve effect op mentale weerbaarheid.

4. Bespaar geld

U kunt met uw organisatie op diverse manier geld besparen wanneer uw medewerkers fietsen.

  • Een geparkeerde auto neemt zeven keer zoveel ruimte in als een fiets in een fietsenrek.
  • Een auto kost de werkgever en werknemer geld, ook als hij stilstaat.
  • Een fietskilometer kost bijna niets: stallingskosten van fietsen zijn laag, fietsen kunnen voordelig gefinancierd worden, hebben bij goed onderhoud een lange levensduur, en ze hebben geen of (in geval van een elektrische fiets) zeer lage brandstofkosten.

5. Voorspelbare reistijd

De reistijd op de fiets is voorspelbaar. Wanneer u op de fiets gaat, heeft u geen last van files. Zo kunt u op tijd beginnen met werk en op tijd thuis zijn! Daarnaast bent u geen tijd kwijt met het zoeken van een parkeerplaats, en scheelt het in de benodigde parkeergelegenheid wat het interessant maakt voor u als werkgever.

6. U bent duurzaam bezig

De CO2-uitstoot van één reizigerskilometer van een elektrische fiets is 26x zo klein als die van een auto. Kiest u voor de elektrische fiets? Dan bent u niet alleen duurzaam bezig, maar dan helpt u het milieu ook.

7. Positieve invloed op mobiliteitsmanagement

Wilt u aan de slag met fietsbeleid voor uw organisatie? Er zijn vele manieren om het reisgedrag van uw medewerkers positief te beïnvloeden.

U kunt kiezen voor belonen, verleiden, ondersteunen en aanmoedigen, of een combinatie. Om fietsen te stimuleren, is het belangrijk een relatief voordeel te creëren ten opzichte van autorijden. Dit kan een voordeel zijn in geld, bijvoorbeeld door een vergoeding te geven of juist kosten in rekening te brengen. Heeft u vragen? Of wilt u meer informatie? Wij kunnen u vrijblijvend helpen met uw mobiliteitsmanagement.

8. Fietsen maakt gelukkig

Naar het werk fietsen, gaat samen met gelukkig zijn. Volgens de Fietsersbond bestaat er een positieve correlatie tussen het aantal fietsers en het geluk in steden. Fietssteden zijn welvarender, beter opgeleid en gezonder dan niet-fietssteden.

Fietsen is gezond en gezonde mensen zijn ook gelukkigere mensen. Door de dagelijkse lichaamsbeweging worden lichaam en geest gestimuleerd.

Fietsen voor woonwerk-verkeer

Willen uw medewerkers graag fietsen naar uw organisatie? Wij bieden veel mogelijkheden met onze gratis fietsacties. Neem vrijblijvend contact op met ons, en wij helpen u graag. Samen kijken wij naar de beste oplossingen voor u en uw organisatie.

Menu