Inwoners en werknemers maken kennis met E-bike tijdens afsluiting N340

In augustus werd de provinciale weg N340 voor drie weken afgesloten voor het verkeer, vanwege grote afrondende werkzaamheden aan en rondom de weg. Deze afsluiting had een flinke impact op inwoners van de gemeenten Dalfsen en Ommen, die deze route regelmatig gebruiken om naar hun werk te gaan. Daarom heeft de provincie in de periode van deze afsluiting 25 elektrische fietsen ingezet, die door inwoners gebruikt konden worden. Een mooie manier om inwoners kennis te laten maken met de elektrische fiets. De provincie Overijssel heeft financieel bijgedragen aan deze probeeractie.

Deze fietsen stonden klaar op diverse plekken, waaronder bij de gemeentehuizen in Dalfsen en Ommen.Ook bij een aantal aangesloten bedrijven was het voor medewerkers mogelijk om gratis een elektrische deelfiets te gebruiken. Op die manier was het ook voor werknemers in Zwolle, Dalfsen en Ommen mogelijk om te ervaren hoe het is om naar het werk te fietsen.

Elektrisch fietsen naar het werk

Voor inwoners uit de gemeente Dalfsen en Ommen werden elektrische fietsen beschikbaar gesteld tijdens de duur van deze tijdelijk afsluiting van de N340. Voor slechts € 2,00 per dag was het mogelijk om elektrisch te fietsen van en naar hun werk. De fietsen stonden onder andere op het voorplein van het Dalfser gemeentehuis aan de Raadhuisstraat. De fietsen konden in gebruik worden genomen na het openen van de deelfiets-app op de smartphone. Meer info hierover vind je op www.deelfietsnederland.nl.

Menu