Voorzieningen videoconferencing

We gaan meer vanuit huis werken, maar wat betekent dit voor uw kantoor, vergaderruimtes en alle meetings? De coronamaatregelen dwingen bedrijven om direct op zoek te gaan naar een manier om alle thuiswerkers met elkaar te verbinden. Want de dagelijkse stand-ups, vergaderingen en team meetings moeten natuurlijk wel gewoon doorgaan.

Videoconferencing (online vergaderen) is handig wanneer u werknemers op meerdere vestigingen hebt, wanneer zij thuiswerken of als u klanten op afstand hebt. Zo kunt u voorzieningen aanbrengen om online te vergaderen of om webinars te organiseren. Uit onderzoek van Wainhouse Research en Polycom blijkt dat gebruikers de volgende voordelen van videoconferencing het vaakst noemen:

 • Toegenomen efficiëntie/productiviteit (94 procent)
 • Grotere invloed op discussies (88 procent)
 • Versnelde besluitvorming (87 procent)
 • Minder reiskosten (87 procent)

Ook iets voor u?

  Persoongegevens  Over de organisatie  video conference in Zwolle

  Voordelen videoconferences

  Nu een deel of het gehele personeel vanuit thuis werkt, is het aantal videocalls, teammeetings en online vergaderingen exponentieel toegenomen. Webcams en headsets zijn bijna overal uitverkocht en we hebben wekenlang geen file meer gehad.  Daarom kiezen steeds meer organisaties voor een hybride kantoor met videoconferencing. Videoconferences zorgt voor:

  • Tijdsbesparing – Minder reizen, efficiënter vergaderen en hogere productiviteit
  • Kostenbesparing – Minder reiskosten(vergoeding), minder werkruimte en lagere energiekosten
  • Duurzaamheid – Minder CO2 uitstoot
  • Vrije tijd – Minder tijd op de weg = Meer tijd voor hobby’s, familie en vrienden.

  Wellicht is een hybride kantoor met videoconference iets voor uw medewerkers? Een hybride kantoor met videoconference is een werkplek die faciliteert dat medewerkers zowel op kantoor als op afstand kunnen werken. Meerdere bedrijven uit Overijssel hebben hiervoor een verzoek ingediend. Voor hen is een videokamer ingericht voor het hybride kantoor. Bijvoorbeeld bij het GBLT Zwolle.

  Waarom voorzieningen voor videoconferencing?

  Bij vergaderingen, afspraken of belangrijke presentaties zijn goede audiovisuele faciliteiten van groot belang om zo de boodschap die u communiceert goed over te brengen. U hoeft zich geen zorgen te maken of de presentatie wel op het grote scherm getoond kan worden of dat het geluid in de ruimte wel werkt. Met de juiste voorzieningen voor videoconferencing bent u te allen tijde verzekerd van goed werkende apparatuur in uw vergaderzaal, boardroom of meeting room. 

  Met videoconference gebruikt u software waarmee uw organisatie vertrouwd is in een beveiligd, centraal beheerd bedrijfspakket om audio, video en content te delen en om samen te werken. Ongeacht wanneer of op welk apparaat u met uw medewerkers of klanten vergadert ( pc, Mac, smartphone, tablet, webbrowser of de voorzieningen in de vergaderzaal).

  Kies voor digitale mobiliteit

  Zoals u waarschijnlijk weet, steunt de provincie Overijssel werkgevers met een half miljoen subsidie. Dit zijn werkgevers die onder andere door de coronacrisis maatregelen willen uitvoeren om hun mobiliteitsbeleid aan te scherpen. Deze subsidie is een opstartregeling voor slimme maatregelen voor werkgevers in Overijssel.

  Videoconference is efficiënt, milieubewust en verhoogt de tevredenheid en kennisoverdracht van werknemers . En wat dacht u van de reistijd en files die je kunt vermijden met een video conference systeem. Contact met iedereen, op elk apparaat: Waar u ook bent!

  Wilt u uw werknemers stimuleren om ook thuis effectief en efficiënt deel te laten nemen aan vergaderingen? Onze mobiliteitsmakelaar helpen u graag met advies op maat.

  Gerelateerde projecten

  Menu