Logistiek makelaars

Miranda Volker is de logistiek makelaar van regio Zwolle. Haar inzet is het verminderen van goederenvervoer tijdens de spits, zodat Overijssel goed bereikbaar blijft.

Wat biedt de logistiek makelaar?

 • Kosteloos ‘hands-on’ advies over oplossingen en implementatie in uw bedrijf
 • Toegang tot subsidiemogelijkheden bij de provincie Overijssel
 • Contacten met samenwerkingspartners (verladers of vervoerders) of specifieke specialisten, die u verder op weg kunnen helpen
 • Best practices: inspirerende voorbeelden van logistieke oplossingen door bedrijven in de omgeving
 • Promotie en communicatie over initiatieven en plannen

De logistiek makelaars vertalen de logistieke verbeteringen voor u in een veranderplan. Daarin beschrijven zij de oplossing en de positieve effecten op filedruk en CO2 reductie. Om een veranderplan voor uw organisatie te kunnen schrijven hebben zij informatie nodig over logistieke stromen en de effecten van de beoogde ontwikkelingen op het aantal vrachtwagens, routes en rijtijden.

Ook iets voor u?

  Persoongegevens  Over de organisatie  In gesprek

  Om dat voor elkaar te krijgen gaan de makelaars actief met bedrijven en instellingen in gesprek om zo logistieke verbetermogelijkheden in kaart te brengen en bedrijven hierin te ondersteunen. Bij logistieke verbetermogelijkheden gaat het om oplossingen die leiden tot een betere spreiding van goederenvervoer over de dag, meer vervoer met minder vrachtwagens en vervoer via water of spoor in plaats van over de weg.

  Samenwerking

  De logistiek makelaars leggen onder andere contacten met bedrijven die tijdens een eerder uitgevoerde meting zijn ‘gespot’ op drukke punten. Daarnaast werken de makelaars samen met de bestaande samenwerkingsverbanden en brancheorganisaties.

  Contact

  Bent u geïnteresseerd? Onze logistiek makelaars verkennen graag met u wat voor uw organisatie logistieke verbetermogelijkheden zijn.

  De logistiek makelaars zijn onderdeel van provincie Overijssel en werken aan het programma Beter Benutten. In het programma Beter Benutten werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid in de drukste regio’s over weg, water en spoor te verbeteren. Sinds 2011 hebben de maatregelen geleid tot 48.000 spitsmijdingen per dag. Dit zorgt voor 19 procent minder vertraging in de spits op specifieke Beter Benutten-trajecten. Deze resultaten zijn behaald met een pakket van ruim 350 praktische, meetbare maatregelen. De ambitie is om de reistijd op de grootste knelpunten in Twente met minimaal 10 procent te verbeteren.

  Gerelateerde projecten

  Menu