Fietsstimulering

De fiets wordt een steeds populairder vervoermiddel voor werkgevers en werknemers. Het draagt bij aan de algehele gezondheid, zorgt voor minder ziekteverzuim (tot 2 dagen per jaar), is goedkoop en vermindert CO2-uitstoot. Fietsen werkt dus op allerlei manieren!

Met verschillende fietsacties heeft regio Zwolle Mobiel werknemers die met de auto naar het werk reden, overtuigd om voor de fiets te kiezen.

Uit onderzoek blijkt dat 95% van de automobilisten die aan de fietsacties heeft deelgenomen, na enkele jaren nog steeds fietst (gemiddeld 2,6 dagen per week). Fietsstimulering door het inzetten van de juiste acties leidt dan ook tot een blijvende verandering in het reisgedrag van medewerkers.

Ook iets voor u?

  Persoongegevens  Over de organisatie  Fietsactie Zwolle

  Waarom zou u meedoen? Wat levert het op?

  • Meer productiviteit. Extra lichaamsbeweging door te fietsen betekent fitte en productievere medewerkers.
  • Minder ziekteverzuim. Een werknemer die minimaal 1.200 km/jaar fietst, heeft gemiddeld één ziektedag minder dan zijn collega-automobilist. Een zieke werknemer kost u al snel € 250,- per dag.
  • Minder CO2 uitstoot. Een auto heeft een gemiddelde uitstoot van 133 gr/km uit; een fiets 0 gr/km.
  • Minder reiskosten. U bespaart geld wanneer uw medewerkers minder vaak voor een auto kiezen. Vergoedingen voor het autogebruik zijn namelijk meestal hoger dan voor fietsgebruik.

  Gerelateerd aanbod

  Menu