Ons Acties

Regio Zwolle Mobiel adviseert over het optimaliseren van uw mobiliteitsbeleid. Wij ondersteunen bij de onderzoeksfase, denken mee over passend mobiliteitsbeleid (maatwerk) en we begeleiden u bij de implementatie hiervan.

Goed mobiliteitsbeleid zorgt voor minder autogebruik tijdens de spits, het stimuleren van het fietsgebruik, het besparen van kosten en voor een betere gezondheid van uw medewerkers. We hebben talloze projecten die we ook binnen uw organisatie in kunnen zetten. Voor onze acties en advies hanteren  de volgende uitgangspunten:

  1. Kostenbeheersing
  2. Bereikbaarheid
  3. Duurzaamheid
  4. Vitaliteit

Samen met onze partners hebben wij projecten en acties bedacht en uitgevoerd. Met prachtige resultaten!

Naast maatwerk organiseren wij ook acties en projecten voor open inschrijving. Geheel kosteloos! U ziet ze hieronder. Neem contact op als u een ander idee wilt realiseren.

Filter op:

Stappenplan Duurzaam Mobiliteitsprotocol

Werkgeversgids voor duurzame, gezonde en flexibele mobiliteit De wereld is blijvend veranderd en daar hoort ook een nieuwe manier van werken en reizen bij. Hoe richt u uw mobiliteitsbeleid zo duurzaam, flexibel en gezond mogelijk in? In dit 'Duurzaam Mobiliteitsprotocol’ vindt u diverse handvatten, nuttige informatie en praktische tips. Zodat u er zelf mee aan de slag kunt. Ook na deze coronaperiode. Plus, u kunt meedoen met onze acties en maatregelen! Lees er alles over in dit protocol. Het Nieuwe Werken 2.0 Het kabinet roept werkend Nederland op om vanwege de coronacris...

Subsidie Slimme en Duurzame Mobiliteit

Provincie Overijssel voert een actief subsidiebeleid. Zo ook op het gebied van mobiliteit en CO2 vermindering. Voor 2020 is er voor de regio’s Twente en regio Zwolle weer een aantrekkelijk budget beschikbaar. Met deze subsidie kunnen organisaties e...

Deltionfiets

Een aantal jaren geleden bedachten studenten zelf een oplossing voor de overvolle bus van het station in Zwolle naar het Deltion College. Wanneer studenten minimaal 3 keer per week heen en weer fietsen van het station naar school mogen ze gratis e...

Test een gratis e-bike | Hessenpoort

Bent u een werknemer of werkgever op Hessenpoort? Dan kunnen u en/of uw collega’s een week lang gratis een e-bike testen! Om Hessenpoort nu en in de toekomst als locatie op topniveau te houden, hebben de Ondernemersvereniging Hessenpoort, Gemeen...

Campagne FietsenWerkt!

Fietsen Werkt! is een campagne van de provincie Overijssel, bedoeld om het gebruik van de fiets te stimuleren. Want fietsen brengt veel voordelen. Daarom komen we met verschillende acties en aanbiedingen waar fietsers gebruik van kunnen maken.

Carpoolplaats A28

Om het voor meer mensen mogelijk te maken de auto tijdens de spits te laten staan, is uitgekeken naar een extra carpoolplaats bij de A28. Een duurzame oplossing!

Fietsmaatjes

'Fietsmaatjes' is een fietsactie van Slimme en Duurzame Mobiliteit regio Zwolle en Twente Mobiel, waarmee collega's elkaar stimuleren om naar het werk te fietsen. Voor elke gefietste dag krijgen deelnemers een financiële beloning. In Twente deden in 2019 250 bedrijven en 2.000 medewerkers mee aan deze fietsactie! Deelnemers kregen voor elke gefietste dag een financiële beloning. Daarnaast is fietsen goedkoper dan de auto, gezonder voor uw werknemers en milieuvriendelijker.

Logistiek makelaars

Miranda Volker is de logistiek makelaars van regio Zwolle. Haar inzet is het verminderen van goederenvervoer tijdens de spits, zodat Overijssel bereikbaar blijft.

Fietsstimulering

De fiets wordt een steeds populairder vervoermiddel voor werkgevers en werknemers. Reden om hier met onze partners op grotere schaal mee aan de slag te gaan.

Menu